De Lions werden uit de play-offs uitgeschakeld door een veel sterker Tigers – DordtCentraal

DORDRECHT – De Dordrecht Lions speelden zondagavond op eigen veld hun play-offwedstrijd tegen de Amsterdam Tigers. De avond ervoor hadden de Tigers de eerste wedstrijd van de best-of-3 series al overtuigend met 9-3 gewonnen in Amsterdam. (Foto’s en tekst: René Kamps)

In de eerste helft lieten de Amsterdammers geen tijd verspillen en stuurden de Lions met een stand van 0-3 naar de kleedkamer. De Lions waren gewaarschuwd en begonnen met volle overgave aan de volgende twintig minuten. Het bleek tevergeefs. De snelle Alberts Kirsons maakte in de 24e minuut de stand 0-4. Tien minuten later scoorden de Tigers opnieuw dankzij Aleksandar Makarin. De leeuwen gingen sterker de wedstrijd in, waardoor in de 37e minuut Levy Galjaard en Verners Krastins zich terugtrokken, beide mannen mochten gebruik maken van de douche en tribune. In de verlenging wisten de Tigers zelfs driemaal te scoren. In werkelijkheid was het spel al gespeeld. Het was wachten op het eredoelpunt van de Lions, maar dat kwam niet. De Tigers wisten nog op 0-11 te eindigen, waardoor een derde duel niet meer nodig was en de Amsterdammers zich definitief plaatsten voor de volgende ronde van de play-offs.