Slecht weekend voor Zeeuwse rugbyclubs, zowel Oemoemenoe als Tovaal verloren op eigen terrein | Sporten in Zeeland

De rugbyspelers Oemoemenoe en Tovaal wonnen dit weekend niet. Oemoemenoe verloor met 12-25 van Amstelveen in het kampioenschap van de eerste divisie en Tovaal verloor op sportpark Het Schenge met 5-19 van Maastricht. Hierdoor zakten de inwoners van Goesen naar de laatste plaats in de degradatiegroep van de tweede divisie.

Oemoemenoe – Amstelveen 12-25: In de eerste helft kwam de lokale ploeg op gelijke hoogte met de gasten. De Middelburgers kwamen op een 5-0 voorsprong dankzij een try van Sjors Riddersma, maar Amstelveen maakte die achterstand halverwege de eerste helft ongedaan. Amstelveen leek met een 5-12 voorsprong de rust in te gaan, maar de thuisclub kwam dankzij Seb Zichterman en Pieter Goense dichterbij: 12-12. Na de pauze verloor Oemoemenoe de controle over de wedstrijd. Amstelveen werd steeds sterker en hield Oemoemenoe geruime tijd op de eigen helft vast. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een penalty en twee pogingen: 12-25.

Tovaal-Maastricht 5-19: De ploeg van Goesen kende een goede start, maar met een snelle start opende Maastricht de score met een geconverteerde try: 0-7. Direct na rust verhoogden de bezoekers de voorsprong naar 0-12. Mark Koens bracht zijn ploeg terug naar 5-12 en dat bracht de spanning weer in de wedstrijd. De ploeg van Goesen kon echter niet meer scoren en door een derde poging van Maastricht in de slotminuten verspeelde de ploeg van Mateo Gastaldi zelfs het bonuspunt, wat een nederlaag van zeven punten zou hebben opgeleverd. Eindstand: 5-19.