Five Pack wint ruim van Moestasj

Sport

URETERP De basketbalspelers van het Five Pack wonnen zaterdag in Groningen overtuigend met 63-37 van Moestasj.

Met het sterke aanvalskoppel van de broers Groenewoud maakte Five Pack het de tegenstander in het eerste kwart van de wedstrijd meteen lastig, maar kon niet op voorsprong komen: 15-13.

Na een tactisch gesprek van coach Rob van Schutterhoef tussen de kwartalen door besloot Five Pack voor het tweede kwart over te stappen op een zoneverdediging. Deze strategie bleek een keerpunt te zijn, waardoor ze met 28-30 op voorsprong kwamen. De knieblessure van Bert Groenewoud bleek minder ernstig dan aanvankelijk werd gevreesd.

Na rust stond de Five Pack-verdediging als een muur, waardoor Moestasj in het derde kwart slechts twee punten kon scoren. Met veel blokken, rebounding en teamspel nam Five Pack de leiding. Theo Groenewoud nam in de aanval het initiatief en bracht enorme energie in het veld, waardoor de ploeg naar een sterk derde kwart ging: 30-48.

In het vierde kwart kwam Lennert van Schutterhoef tot leven met enkele rebounds en aanvallende acties, waarmee hij zijn nauwkeurigheid bewees met een diepe tweepunter vanaf de rechtervleugel. De Five Pack-verdediging stond nog steeds zo solide als een rots en beëindigde hiermee de wedstrijd.

Met vastberadenheid, teamwerk en slimme tactieken versloeg Five Pack uiteindelijk Moestasj met een indrukwekkende eindscore van 37-62. Het was een dominante overwinning voor het team en een prestatie die hun vastberadenheid en vaardigheden in het spel bevestigde.