Dames 1 tegen Gemert verliest in Maastricht

Nieuws

MAASTRICHT – De vrouwen van Gemert zijn er niet in geslaagd een intense en zware week af te sluiten met drie punten. De nederlaag tegen De Valk en het gelijkspel (4-4) tegen Vorstenbossche Boys VR1 werd gevolgd door een nederlaag tegen DBSV Vrouwen 1: 4-3.

De dames van Gemert kenden een slechte start en al snel volgde er een tegenaanval voor de zwartwitten. Na zeven minuten moest doelman Kaatje de bal uit het net halen.

Pas na een minuut of twintig kwamen de vrouwen van Gemert in het spel. De thuisploeg wist echter op een halfuur de score te verdubbelen: 2-0.

Gemert heeft al vaker laten zien dat hij niet opgeeft als hij op achterstand komt, want Lynn scoorde al snel de gelijkmaker in het Limburgse doelpunt. Met deze uitslag werd ook de kleedkamer bezocht en kort na de herstart maakte Maxime na een hoekschop van Lynn direct de achterstand goed.

Na een makkelijk toegekende strafschop moest Gemert opnieuw in de achtervolging. Maar nu toonden ook de blanken en de zwarten weerstand. Een perfect uitgevoerde vrije trap van Lynn zeilde prachtig in de verre hoek; 3-3.

Maar ook de DBSV bleef werken aan de overwinning en de Limburgse vrouwen slaagden er uiteindelijk in. In het laatste kwartier voerden de vrouwen van Gemert de druk op het Maastrichtse doel op, maar verder dan twee ballen op de lat kwam het helaas niet: 4-3.

Op 17 maart speelt Gemert bij en tegen Hapert. De start is om 10.00 uur op sportpark De Lemelvelden.