Willem II, leider van de eerste divisie, verliest in Emmen en ook Roda verspeelt punten

Bradly van Hoeven na zijn doelpunt voor FC Emmen

Voetbal

De beste ploegen uit de eerste divisie hebben een moeilijke avond achter de rug. Koploper Willem II verloor op bezoek bij FC Emmen (0-2). Nummer twee, Roda JC, kwam op bezoek bij Telstar niet verder dan 1-1. ADO Den Haag, nummer drie, won, maar met moeite. Jong Ajax werd thuis met 2-1 verslagen.

Ook FC Dordrecht en De Graafschap profiteerden van het puntenverlies van de top twee met overwinningen op respectievelijk MVV (1-3) en TOP Oss (2-1). Al heeft Dordrecht de punten nog niet officieel ontvangen. De wedstrijd werd in de 92e minuut stopgezet vanwege een medisch noodgeval op de tribune.

Ook Willem II leed vorige week een nederlaag. Daarna verloren ze van Roda JC (2-3).

FC Groningen, dat donderdag in de bekerhalve finale door Feyenoord werd uitgeschakeld, gaat maandagmiddag op bezoek bij FC Den Bosch en kan terugkeren in de top.

De teleurgestelde Roda-spelers bedanken het publiek

Willem II kwam in de 21e minuut op achterstand, Vicente Besuijen profiteerde van een losse bal in de Tilburgse verdediging. Enkele minuten later werd de wedstrijd gestaakt omdat de fans van Emmen vuurwerk afstaken en de rook zich over het veld verspreidde.

Na een korte onderbreking kreeg Willem II nog enkele kansen, maar het was Emmen die scoorde. Bradly van Hoeven duwde de bal. Opnieuw zag de verdediging van de leider er niet goed uit.

Roda JC loterij

Youssef El Kachati zette Telstar na een kwartier op voorsprong tegen Roda JC. Hij scoorde een rebound. De dappere Telstar bleef in de tegenaanval gaan. Roda maakte echter in de 50e minuut gelijk, Vaclav Sejk profiteerde van een hoekschop die niet correct werd weggewerkt.

Telstar bleef daar niet bij en maakte na de goal meerdere malen een gevaarlijke indruk. Uiteindelijk stond het 1-1.

Alle uitslagen van de eerste divisie

MVV Maastricht-FC Dordrecht 1-3 (gestopt in de 92e minuut vanwege een medisch noodgeval op de tribune)
Jong PSV – SC Cambuur Maandag 20.00 uur

ADO kreeg in de 25e minuut een doelpunt tegen tegen Jong Ajax. Kian Fitz-Jim, die tijdens een huurperiode bij Excelsior terugkeerde naar Ajax, schoot de bal van afstand in de hoek. Hij had voldoende tijd om te schieten.

Vier minuten voor rust scoorde verdediger Timothy Derijck de gelijkmaker. Hij kopte vanuit een corner naar huis. In de 61e minuut kwam ADO op voorsprong, eveneens met een kopbal. Aanvaller Alex Schalk kopte vanuit een voorzet de verre paal binnen.

De problemen voor ADO verdwenen niet door de doelpunten. De ploeg van Darije Kalezic had moeite met de Amsterdamse jongeren die veel kansen creëerden. Deze werden niet benut, waardoor ADO drie punten pakte.