Een MVV-fan valt van de tribune: de wedstrijd tegen FC Dordrecht werd vlak voor tijd gestaakt | nederlands voetbal

Het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen MVV Maastricht en FC Dordrecht kwam vrijdagavond niet tot een einde. Nadat de wedstrijd tweemaal door 1-3 werd onderbroken en bijna een uur werd stilgelegd, maakte de stadionwoordvoerder in De Geusselt bekend dat het resterende kwartier van de wedstrijd niet meer gespeeld zou worden.

De situatie in Maastricht verslechterde in de 82e minuut, toen fans van beide teams elkaar uitdaagden. Tijdens de schermutselingen viel een supporter van de thuisploeg, die op de reling was geklommen, uit het gebied en ontstond er een traumatische situatie.

Fans van beide clubs die getuige waren van het incident waarschuwden de spelers en het kwartet scheidsrechters dat er iets ernstigs aan de hand was. Scheidsrechter Rob Dieperink stopte vervolgens de wedstrijd en beide ploegen bleven op het veld; In eerste instantie leek het erop dat de wedstrijd was stilgelegd vanwege de commotie van de fans. Enkele minuten na de herstart gooiden fans van beide ploegen glazen het veld op, waarna Dieperink de spelers opdracht gaf naar binnen te gaan.

Pas toen werd duidelijk hoe ernstig de situatie was en dat medische hulp nodig was voor de gewonde fan. Er arriveerde een ambulanceteam in De Geusselt en ook werd er een traumahelikopter voorbereid. Ondertussen besprak de lokale driehoek of de wedstrijd wel of niet door zou gaan in een vrijwel verlaten stadion.

Koploper Willem II verspeelde punten in Emmen, ADO werd bij een overwinning winnaar van de avond in de KKD.

traumatische ervaring

Na een pauze van vijftig minuten kwam MVV weer het veld op en na een korte warming-up leek het erop dat de wedstrijd zou worden hervat. FC Dordrecht bleef echter binnen en ook MVV besloot in te stappen, onder druk van de eigen fans, die na de traumatische ervaring de wedstrijd niet wilden laten doorgaan. Toen stopte het spel definitief.

“We gingen niet meer naar buiten omdat er tekenen waren dat de veiligheid van de spelers niet meer gegarandeerd kon worden”, legde coach Michele Santoni later uit waarom de bezoekers niet meer op het veld verschenen.

Wanneer de wedstrijd gespeeld zal worden, is nog niet duidelijk. Dat zal snel moeten gebeuren, want FC Dordrecht maakt in de derde periode kans op de titel.

Want voor het eerst in ruim tien jaar was de ploeg van coach Michele Santoni op weg naar de overwinning in Maastricht, na twee doelpunten in de eerste acht minuten (goals van Mathis Suray en eigen doelpunt van de onhandige Romain Matthys). Ilias Sebaoui verhoogde vlak voor rust de voorsprong; Na rust gaf Dailon Livramento de gunst terug aan MVV.

“Het is jammer dat de sportieve prestaties en onze prestaties overschaduwd zijn door de gebeurtenissen in de slotfase en door het voortijdige einde van de wedstrijd”, aldus Santoni, wiens ploeg terrein zou hebben gewonnen op de nummers één en twee met een (mogelijke) voorsprong. ) Overwinning: Willem II en Roda JC.