De wedstrijd RTV Maastricht – MVV wordt gestaakt na een val van de tribune; Toeschouwer meegenomen in ambulance.

De thuiswedstrijd van MVV tegen FC Dordrecht kende een vreemd einde. Niet vanwege de 1-3-stand, maar omdat een fan van de tribune viel en per ambulance moest worden afgevoerd.

Dat gebeurde toen er tien minuten voor tijd veel ongemak was op de tribunes. Dordrechtse fans kregen op de naastgelegen tribunes ruzie met de bezoekers van de dichtstbijzijnde MVV-afdeling. Er vloog wat bier heen en weer en er werd dreigend tegen de hekken getrapt. Toen de rust eindelijk leek te zijn wedergekeerd en de wedstrijd al tien minuten stil lag, gooiden enkele toeschouwers van de MVV-sectie bier op het veld in een poging de wedstrijd opnieuw stil te leggen. Dit keer omdat hij dringend medische hulp nodig had voor een kijker van dat specifieke onderdeel van MVV. Dit kwam doordat hij van de tribune was gevallen. De man is per ambulance vervoerd.

snel inhalen
Weinigen hadden na de wedstrijd ruzie. En dat was maar goed ook, want MVV maakte een modderig figuur. Dordrecht kwam in tien minuten tijd ver op voorsprong op MVV. Een voorzet vanaf rechts werd door Suray zeer droog in de hoek geplaatst. Enkele minuten later ging een voorzet van de overkant helaas via MVV-doelman Matthys over de eigen doellijn.

Onhandigheid in de rug
Net als in de vorige thuiswedstrijd een snelle 0-2 voor MVV. De ploeg zocht naar doelpunten en liet goed gecombineerd voetbal zien. Dat er soms een zeer onhandige verdediging op de verdediging stond, heeft de score van MVV zeker verlaagd. En het veroorzaakte ook nog meer schade. Opnieuw een slechte prestatie van Romain Matthys; In een poging de bal echter door te geven aan een ploeggenoot gaf hij de bal aan de Dordtse spits Sebaoui, die het geschenk niet ongeopend liet en eenvoudigweg binnen schoot: 0-3.

Doelpunt tegen
Na de pauze keerde MVV terug in de wedstrijd. Bryan Smeets stuurde de snelle Livramento weg en bleef alleen tegen de doelman kalm: 1-3. Het bracht weer wat pit in het spel van MVV, maar verder dan dat doel kwam MVV niet. Na het ongeval met de toeschouwer werd de wedstrijd niet hervat. Er zijn nog de resterende veertien minuten te spelen.