Feyenoord naar de bekerfinale, maar makkelijk was het niet | RTL Nieuws

FC Groningen, de nummer 6 van de eerste divisie, eindigde dankzij Laros Duarte verrassend op 0-1 in De Kuip. Feyenoord zette vervolgens door en kwam een ​​paar keer dichtbij, maar ook in de eerste helft oogden de Groningers af en toe gevaarlijk.

De ruststand was 0-1. Na rust was het vooral Feyenoord dat aan het woord was, op zoek naar de gelijkmaker. De Rotterdammers liepen keer op keer tegen de Groningse muur aan. Tot de 61e minuut, toen verdediger David Hancko vakkundig de 1-1 scoorde. Pas in de 83e minuut won de landskampioen van Groningen, Ondrej Lingr was de doelpuntenmaker.

Daarna kwam Feyenoord niet meer in gevaar en kon de hele Kuip opgelucht ademhalen. Een andere smet was de terugtrekking van Calvin Stengs in de finale, kennelijk vanwege een ernstige blessure.

Feyenoord hoopt weer fit te zijn voor de bekerfinale. Dat zal op 21 april zijn tegen NEC. De Nijmeegse club versloeg afgelopen dinsdag SC Cambuur in de verlenging (1-2).