Zaalvoetbal: FC Broederschap verovert na knappe overwinning een plek op het linkerrijtje

Gofilex won met dezelfde cijfers als ZVV De Draai / D&B The Facility Group en blijft aan de leiding. Maarten Demaret zette de nummer twee in de elfde minuut op voorsprong, maar Brian Winters kwam aan het begin van de tweede helft op gelijke hoogte. Lange tijd leek de puntenverdeling in deze wedstrijd onvermijdelijk, maar in de slotfase was het Marou Man die Gofilex naar de overwinning leidde: 1-2.

FC Alkmaar moet even pauze nemen na de nederlaag tegen L’Arcade. Het eerste doelpunt ging dankzij Anouar Senbati naar FC Alkmaar, maar daarna nam L’Arcade het heft in handen. De achterstand werd al snel omgezet in een voorsprong, waarna de ploeg druk bleef uitoefenen. Dat leverde uiteindelijk zes doelpunten op rij op, waarvan Lex Rendering en Tijn van Santen er elk twee scoorden. FC Alkmaar kwam in de laatste vijf minuten nog dichtbij dankzij twee doelpunten van Amar Koning, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen: 6-4.

De bescherming van de ochtendzon kende een schitterende start tegen Esdegé-Reigersdaal en stond na tien minuten al op een 0-5 voorsprong. Daan Poel en Ton Roos verkleinden het gat daarna nog wat, maar moesten toezien hoe de zonbescherming van de dageraad de marge snel terugbracht naar vijf. In het restant van de wedstrijd vonden beide ploegen nog tweemaal het net, waardoor de wedstrijd met 4-9 eindigde. Thimo Roemburg speelde met vier doelpunten een belangrijke rol in de overwinning van Sunrise.

De zesde plaats is nu in handen van FC Broederschap, dat na een vroege achterstand geen problemen meer kende tegen de koeriersdienst Exprss. Kick Hoogewerf zette Exprss in de tweede minuut op voorsprong, maar halverwege de wedstrijd stond zijn ploeg met 4-1 achter. Hierna probeerde de Exprss-koerier weer in de wedstrijd te komen, maar kon niet dichterbij dan twee doelpunten verschil komen. In het eindtoernooi boekte FC Broederschap uiteindelijk een 7-3 overwinning, na doelpunten van George Ntaviglakis en Elhoucine Elgane.

Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken behaalden in de voorgaande ronde hun eerste overwinning van het seizoen en volgden deze overwinning op tegen MEUBELZORG, die zakte naar de zevende plaats. Dylan van Bekkum Marks hielp Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken met twee vroege doelpunten aan een droomstart, waarna het gat in de loop van de wedstrijd alleen maar groter werd. Twee doelpunten van Querijn van Pel en één van Sven Schoenmaker zorgden voor de 0-5 voorsprong en amper vijf minuten voor tijd redde Eugène van der San de eer van MEUBELZORG. Ferry Wolse beperkte de schade in de finale nog iets meer, maar de 2-5-nederlaag was niet meer te vermijden