Ruitenheer Voetbalacademie Recensie, 24 februari

Op zaterdag 24 februari speelden de teams van de Ruitenheer Academie drie wedstrijden. O18, O16 en O14 waren in actie, terwijl O17 dit weekend weg was. Lees hier de teamrecensie van de Ruitenheer Academie van zaterdag 24 februari.

Almere City FC O18 verloor in een duel vol doelpunten tegen FC Dordrecht O18
Afgelopen zaterdag verloor Almere City FC O18 van FC Dordrecht O18 in een wedstrijd vol doelpunten. Op het veld van de Ruitenheer Academie was de stand 3-5 in het voordeel van FC Dordrecht.

De wedstrijd begon goed voor Almere City FC O18. Tien minuten later maakte Amin Ballilou er 1-0 van. Almere City FC kon niet lang van de voorsprong genieten, want tien minuten later stond het 1-1. Dit was ook het resultaat van de rust. Kort na rust kreeg Almere City FC binnen vijf minuten de score uit handen en in de 60e minuut was de stand 1-4 voor de bezoekers. Almere City FC O18 moest iets forceren, maar de gelijkmaker liet lang op zich wachten. In de 86e minuut reageerde Almere City FC: Melih Arda Saygi scoorde 2-4. In de blessuretijd werd het nog spannend met de 3-4 van Sten Teunissen, maar dat doelpunt kwam te laat. Het definitieve akkoord kwam op naam van FC Dordrecht, waardoor de wedstrijd op 3-5 eindigde.

Coach Jack Austin vond het resultaat jammer, maar was wel te spreken over het doorzettingsvermogen van zijn ploeg: “Wij zijn een ploeg die veel risico’s durft te nemen en dat ook uitstraalt op het veld, waardoor we veel doelpunten tegen krijgen.” spoedig. Het zeer positieve aan de game is de comeback die we hebben gerealiseerd. De wisselspelers speelden daarin een belangrijke rol, zij wilden het verschil maken. Ook veel lof voor aanvoerder Zep Boerboom, die na een achterstand de ploeg naar de pers leidde en veel verantwoordelijkheid toonde.

Aanstaande zaterdag 2 maart speelt Almere City FC O18 om 12.30 uur in het Kras Stadion tegen FC Volendam O18.

Almere City FC O16 versloeg nipt De Graafschap O16
Almere City FC O16 kon afgelopen zaterdag niet winnen van De Graafschap O16. In de thuiswedstrijd was de uitslag 0-1 voor de bezoekers.

In de eerste helft werd niet veel gescoord. De ruststand was na 40 minuten 0-0 op het veld van de Ruitenheer Academie. De stand was 0-1 in de 54e minuut, het eerste en laatste doelpunt van de wedstrijd. Almere City FC O16 creëerde veel kansen, maar uiteindelijk was het niet genoeg voor nog een doelpunt.

Ondanks de 0-1 kijkt coach Alex Aalders tevreden terug op de wedstrijd: ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We hebben veel kansen gecreëerd, maar we moeten afmaken. De Graafschap is een taaie ploeg, die dankzij het is de fysieke kracht. We kunnen trots zijn op hoe we gespeeld hebben, maar we kunnen ook kritisch zijn op de slotfase, waarin we onszelf niet belonen met doelpunten.”

Aanstaande zaterdag 2 maart speelt Almere City FC O16 om 13.45 uur in het Jan Louwers stadion tegen FC Eindhoven O16.

Almere City FC O14 verliest van Alphense Boys O14
Almere City FC O14 kon afgelopen zaterdag geen stap meer zetten op bezoek bij Alphense Boys O14. Op sportcentrum De Bijlen werd de wedstrijd 2-0 voor de thuisploeg.

Geen van beide teams scoorde in de eerste helft. Kort na rust gaf een pass van Kick van Wijk Ellazaro Jackson de kans de score te openen, maar de bal ging er niet in. Het eerste doelpunt viel voor Alphense Boys in de 49e minuut, waarna het spel van Almere City FC O14 stagneerde. Alphense Boys profiteerde hiervan en scoorde in de 60e minuut de beslissende 2-0.

Coach Simon van den Berg zag dat zijn ploeg de wedstrijd niet vast kon houden na tegendoelpunten: “We speelden goed in de eerste helft. We hadden veel bal, we drukten goed en domineerden de wedstrijd. We hadden alleen de laatste nodig. fase. We begonnen de tweede helft zoals de eerste en konden scoren. Toen stond het 1-0 en verloren we de controle. Het niveau zakte en we konden niet meer omhoog komen.”

Aanstaande zaterdag 2 maart speelt Almere City O14 om 15.30 uur tegen PEC Zwolle op het veld van de Ruitenheer Academie.

Bestandsfoto: Ron Baltus / sportshots.pro