Gouden wissels bezorgen FC Dordrecht een belangrijke overwinning op Jong PSV

Doordat meerdere concurrenten vrijdagavond punten lieten liggen, was het hele weekend duidelijk dat de Eindhovenaren een goede kans hadden om hun positie in de tweede categorie te versterken. Maar het is gemakkelijker om het te zeggen dan het te doen. Statistisch gezien waren de ingrediënten (maandagavondvoetbal tegen een veelbelovende en versterkte ploeg) niet erg gunstig voor de Dordtse ploeg.

Hilton terug naar de basis

Eén pluspunt: vrijwel het gehele assortiment was weer op voorraad. Alleen voor middenvelder Rocco Robert Shein kwam de wedstrijd te vroeg. Van de terugkerende spelers verdiende linksback John Hilton een basisplaats ten koste van Elso Brito. Shiloh ‘t Zand en de nog niet helemaal fitte Jari Schuurman keerden terug, maar begonnen op de bank.

De beginfase was buitengewoon vermakelijk, met weinig controle aan beide kanten. Schoten van Jong PSV’ers Tay Abed en Mylian Jiménez konden de score niet openen, al geldt hetzelfde voor pogingen van de Dordtse spelers Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui en Rene Kriwak. Zo kreeg de wedstrijd na twintig minuten al vijf à zes grote kansen, maar stond de stand nog steeds 0-0.

Wie verzamelt?

De rest van de eerste helft was minder aantrekkelijk. De thuisploeg was iets beter, maar overtuigde uiteindelijk niet. En als er een bal richting doel ging, was Luca Plogmann er altijd. De Duitser redde uitstekend een poging van spits Jesper Uneken, die vlak voor rust eveneens naast schoot.

FC Dordrecht begon goed aan de tweede helft, al ontbrak het vaak aan precisie. Tsoungui schoot over, aanvoerder Mathis Suray deed het twee keer en Sebaoui stelde de Eindhovense doelman Niek Schiks op de proef met een goed schot. Aan de andere kant werd het gevaar van Jiménez geneutraliseerd door de Dordtse verdediging.

Zevende van ‘t Zand

De bezoekers werden echter beloond voor het tien minuten voortijd werken. Het uitstekende voorbereidende werk van Korede Osundina werd bekroond door zijn mede-invaller Shiloh ‘t Zand, die met zijn zevende doelpunt van het seizoen een welverdiende voorsprong zette: 0-1.

In de zes minuten extra tijd was er veel druk toen Jong PSV-invaller Dantaye Gilbert twee grote kansen kreeg. Gelukkig voor FC Dordrecht: hun pogingen gingen naast. De thuisclub was geen stap dichter bij een gelijkspel, waardoor FC Dordrecht drie waardevolle punten kon pakken en een stap dichter bij deelname aan de play-offs kwam.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Kluivert, Van der Avert (‘t Zand/57), Hilton (Brito/83); Tsoungui, ontvanger, Suray; Mbayo, Kriwak (Osundina/57), Sebaoui