FC Dordrecht vierde de avond na de overwinning op Jong PSV met nederlagen voor de beloften

Dordrechts Antef Tsoungui en PSV’er Jesper Uneken in duel

Voetbal

In de categorie Keukenkampioen kwamen jongeren maandagavond aan het woord. Dat wil zeggen: Jong AZ, Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Utrecht presteerden thuis. Maar veel succes hadden ze niet: er waren alleen maar nederlagen voor de beloften.

Jong PSV, met onder meer Armel Bella-Kotchap uit Southampton, stond tegenover de op papier sterkste rivaal, nummer zes, FC Dordrecht. Maar op het veld was daar weinig van te merken. De Eindhovenaren, zestiende in het klassement, waren het gevaarlijkst, maar vooral Jesper Uneken verspeelde voor rust een aantal belangrijke kansen.

Beslissende vervangers

In de tweede helft bleef de thuisploeg grote kansen verspelen om de score te openen. Al snel werden ze verslagen door twee wisselspelers van Dordrecht. Korede Osundina bereikte in de 81e minuut met een steekpass Shiloh ‘t Zand, die er eenvoudig de 0-1 van maakte.

In de verlenging wist Dantaye Gilbert, koud binnen de lijnen, tweemaal de gelijkmaker te maken, maar faalde jammerlijk. Dankzij de drie punten sprong Dordrecht naar de vierde plaats, met hetzelfde puntenaantal als De Graafschap maar met een beter doelsaldo.

Jong AZ verloor met 2-3 van NAC Breda, terwijl Jong Ajax een smadelijke 0-3 nederlaag leed tegen Telstar, met een schoonheid van Youssef El Kachati vanaf een meter of veertig. Jong Utrecht faalde tegen TOP Oss: 0-3.