Van Bommel, oud-MVV-speler, helpt AZ op eigen veld van Ajax te winnen

© ANP/ANP

Alkmar

Ruben van Bommel hielp AZ op eigen veld van Ajax. De 19-jarige aanvaller maakte beide doelpunten voor zijn ploeg in Alkmaar (2-0).

Van Bommel, zoon van 79-voudig international Mark, scoorde in de 7e en 67e minuut. Met de overwinning verstevigt AZ zijn positie op de vierde plaats in de Eredivisie. Het verschil met het als vijfde geplaatste Ajax is opgelopen naar 6 punten. Ajax heeft na vier competitieduels waarin het slechts 2 punten pakte nog steeds 2 punten meer dan Go Ahead Eagles.

Ajax miste de geblesseerde Steven Bergwijn en Steven Berghuis. Ook Jordan Henderson bleef buitenspel. Coach John van ‘t Schip koos voor een systeem met vijf verdedigers. Hij was zo ontevreden over Antoon Gaaei dat hij voor rust zijn forehand naar de zijkant draaide. Hij verving de Deen door Ahmetcan Kaplan, een Turkse verdediger die na een zware knieblessure zijn debuut maakte in de Eredivisie.