RTV Maastricht – Scharn maakt de titelrace weer spannend na zijn overwinning als leider

VV Scharn verlichtte de spanning in de strijd om de derde divisietitel met een 1-2 overwinning op koploper Sporting Heerlen. Drie achtervolgers (waaronder Scharn zelf) jagen nu op de leider, alle vier punten achter op hun rivaal uit Heerlen.

VV Scharn heeft zichzelf echter een groot plezier gedaan. Door de overwinning is de ploeg koploper in de tweede helft, met één punt voorsprong op RKHSV. De club uit Heugem won zaterdagavond de derby tegen Leonidas Wolder met 4-2.

Versla de leider
Ook in de vierde categorie verloor een leider. Sportclub Jekerdal zag de voorsprong op achtervolger BMR na een onderling duel terugbrengen tot twee punten. BMR was met 1-2 te sterk. Jekerdal blijft ook in de tweede helft aan de leiding, nadat BMR de eerste pakte.

Andere teams uit de vierde divisie verloren niet. Daalhof speelde 1-1 gelijk tegen RKVVM. Willem I was op bezoek bij RKMVC de sterkste: 3-4.

De spanning keert terug
En ook in de vijfde divisie is de spanning om de titel weer volop aan de gang. De onstuitbaar lijkende RKASV verspeelde door de week ineens punten tegen Geertruidse Boys (2-2). Zondag werd die ‘misstap’ opgelost door Passart-VKC met 11-0 uit het veld te vegen. De tegenstander van Hoensbroek had slechts tien spelers en speelde daardoor de hele wedstrijd met één man minder. RKASV heeft slechts drie punten voorsprong op zijn directe volger, SNC ’14.

DBSV won onderaan de ranglijst van RKSVB: 1-2.

Meneer portier
De amateurclubs met de meeste spelers behaalden geen overwinningen. Geusselt Sport verloor van Veritas (2-0), Maastricht West hield 0-0 tegen Haslou en RKSV Heer verloor thuis van RVU: 1-3. Door dat verlies staat Heer nu op de laatste plaats.