Meedhuizen/Enerdjé zaalvoetbal bereikt halve finales districtsbeker Noord – Eemskrant.nl

Delfzijl – Afgelopen zondag was een spannende dag voor Futsal Meedhuizen/Enerdjé, toen zij in de kwartfinale van de districtsbeker van de North Cup tegenover Exstudiantes Groningen stonden. De sporthal van de Bredeschool zat bomvol fans die klaar waren voor een heftige strijd.

De wedstrijd begon met een vroege tegenslag voor Meedhuizen, want Exstudiantes Groningen kwam na een tegenaanval al snel op een 0-1-voorsprong. Tot overmaat van ramp blesseerde doelman Swen Bakker zijn enkel, waardoor veldspeler Devante de Windt gedwongen werd hem te vervangen. Meedhuizen wist echter de wedstrijd om te draaien.

Johannes Sunardi en Bram Mulder scoorden ieder een doelpunt om de stand op 2-2 te brengen, maar Exstudiantes kwam bij 2-3 weer op voorsprong. Meedhuizen liet zich echter niet ontmoedigen en wist nog voor rust terug te komen met doelpunten van Kevin Reiffers en opnieuw Bram Mulder, waardoor ze op een 4-3 voorsprong kwamen.

In de tweede helft begon Exstudiantes sterk, maar liet kansen liggen door een onvoorzichtigheid bij de eindpass. Meedhuizen daarentegen bleef aandringen en breidde de voorsprong uit met doelpunten van Adnaan Mouse-Kadir en opnieuw Bram Mulder, waardoor de stand opvoerde naar 6-3.

Met nog twaalf minuten te gaan en een voorsprong van drie doelpunten leek Meedhuizen op weg naar de halve finales. Ondanks een laatste wanhopige poging van Exstudiantes wist Meedhuizen stand te houden en via Kevin Reiffers zelfs nog een doelpunt te scoren, waardoor de eindstand op 7-3 kwam.

Na de wedstrijd prees de directie van Meedhuizen de ploeg. Ze zijn trots op wat de spelers hebben laten zien en kijken uit naar de volgende ronde tegen Fryslân in Leeuwarden. De wedstrijd vindt plaats bij Bredeschool Delfzijl, datum en tijd worden later bekend gemaakt.