De Vrij draagt ​​bij aan de grote zege van koploper Inter, Juventus ontsnapt

Stefan de Vrij

Voetbal

Inter blijft de Serie A domineren. De Milanese koploper had ook geen medelijden met Lecce en versloeg de nummer veertien van het klassement eenvoudig met 4-0. Inter heeft tien wedstrijden op rij gewonnen, waarvan zeven in de competitie.

Coach Simone Inzaghi had voor het Champions League-duel tegen Atlético Madrid (1-0) maar liefst zeven andere spelers in de basiself geplaatst, onder wie Stefan de Vrij en Denzel Dumfries. Davy Klaassen begon weer op de bank.

De eerste kans kwam in de derde minuut voor doelman Lautaro Martínez, maar hij eindigde naast. Na een kwartier spelen bleef de Argentijn zijn killersinstinct tonen. Van het veld gestuurd door Kristjan Asllani, schakelde hij Ahmed Touba uit en maakte er 0-1 van. Het was het 21e doelpunt dit seizoen voor de topscorer van de Serie A en het honderdste voor Inter.

vrij van angst

Henrikh Mkhitaryan kreeg halverwege de eerste helft een goede kans op de 0-2. De Armeniër mikte naast op Inter, dat ook in de tweede helft bleef domineren. Al was er wel een kleine verrassing toen Kosovaarse Ylber Ramadani vlak na rust binnenkopte.

Lautaro Martínez scoorde zijn honderdste doelpunt met Inter

Davide Fratesi besliste de wedstrijd in de 54e minuut na goed voorbereidend werk van de Chileen Alexis Sánchez. Twee minuten later was Fratesi de auteur van de 0-3-stand van Martínez.

De Argentijn werd vervolgens vervangen door Marko Arnautovic, doelpuntenmaker van het winnende doelpunt tegen Atlético de Madrid. Davy Klaassen deed ook mee. De eindstand werd in de 67e minuut bepaald door een kopbal van Stefan de Vrij uit een hoekschop, de eerste van het seizoen.

Dankzij de 4-0 overwinning is de voorsprong op Juventus weer negen punten, terwijl de Milanezen woensdag nog een inhaalwedstrijd hebben tegen Atalanta Bergamo.

Dusan Vlahovic viert de 1-0 overwinning van Juventus.

Chasing Juventus leek op eigen veld af te stevenen op een 2-2 gelijkspel tegen promovendus Frosinone, maar verdediger Daniele Rugani bezorgde Juventus in blessuretijd alsnog de overwinning: 3-2. De Turijnse Club had vier wedstrijden op rij zonder overwinning gespeeld.

In het Allianz Stadion werden in de eerste helft vier doelpunten gescoord. De Servische aanvaller Dusan Vlahovic opende in de derde minuut de score voor Juventus. Maar dankzij doelpunten van Walid Cheddira en Marco Brescianini kwam de nummer vijftien van het klassement na een half uur spelen verrassend op een 1-2 voorsprong. De assist bij het tweede doelpunt van Frosinone kwam van voormalig Sparta-speler Abdou Harroui, geboren in Leiden.

Winnaar van de Rugani-wedstrijd

Een tweede doelpunt van Vlahovic bracht twee minuten later de stand in evenwicht. Het was de 15e van het seizoen voor de nummer twee van de Italiaanse topscorerslijst achter Martínez.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair. Toen niemand het meer verwachtte, ontpopte Rugani zich in de 95e minuut als matchwinnaar voor de thuisploeg, door een corner van links tot aan de verre paal binnen te werken.

In de volgende ronde neemt Juventus het op tegen Napoli, dat 1-1 gelijk speelde tegen Cagliari. Zito Luvumbo scoorde in de 96e minuut de gelijkmaker voor de thuisploeg.