AZSV kruipt door het oog van de naald met late gelijkmaker

Sport

AALTEN – Volgens een artikel in Gelderlander hoeft AZSV niet te vrezen dat de nieuwe AD’69-coach spelers kennis laat maken met het roodwitte elftal. In dat artikel geeft hij aan dat hij niet van heet voetbal houdt. Het is misschien gek om de wedstrijd van AZSV tegen de 137-jarige Be-Quick 1887 voetbal te noemen, maar met kwalitatief hoogstaand voetbal heeft het weinig te maken.

Aan inzet van beide kanten geen gebrek, het is een zware wedstrijd op een lastig veld om te spelen. Na de 7-1 nederlaag tegen TVC’28 een week eerder wil de bekende Groningse club er alles aan doen om de beschadigde reputatie te herstellen. Ook de mannen van Martijn Beltman mikken op een beter resultaat dan een week eerder, toen ze onnodig verloren van het Quick’20 in Oldenzaal. Direct na de aftrap nemen de Groningers het initiatief en winnen na 30 seconden een hoekschop. AZSV heeft vijf minuten nodig om door te krijgen dat de wedstrijd begonnen is en krijgt daarna steeds meer controle over de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Na een kwartier schiet Niek te Veluwe namens de AZSV voor de achttiende keer in deze competitie het aluminium aan. Het spel beweegt steeds meer heen en weer zonder echte scoringsmogelijkheden. Het is vooral Thijmen in Kolste die zich onderscheidt door alle duels te winnen. Er zijn kleine kansen voor beide ploegen om de score te openen, maar het verstikkende veld werkt niet echt mee. Een deprimerende 0-0 is een goede weerspiegeling van de verhoudingen tot aan de rust.
Ook na de thee zijn de eerste vijf minuten voor de Good Old uit Groningen. Het verloop van het tweede deel is in eerste instantie een kopie van de eerste 45 minuten. Na ruim een ​​uur mag Quinn Vervelde de modder van zijn voetbalschoenen opruimen en neemt Nick van Breugel zijn plaats in. Nick had onsterfelijk kunnen worden als hij een paar minuten later het net had opgeblazen. Helaas ging de bal net naast. In de 82e minuut brengt Martijn Beltman twee nieuwe spelers op het veld: Sadik Kaya en Rik van der Eerden in plaats van Joost Rasing en Max Rensink. Al is ‘verse krachten’ relatief als we weten dat Sadik al één wedstrijd in het tweede elftal heeft gespeeld. Kort daarna hield doelman Jasper te Kolste AZSV met een knappe redding op de been. De wedstrijd lijkt te eindigen met een bloedeloze 0-0, als Robbin van Kooten van de Groningers plotseling in de 86e minuut naar Jasper te Kolste passeert en de bal met pijnlijke traagheid over de doellijn schuift. De explosie van vreugde was voor de Groningers van korte duur toen Niek te Veluwe twee minuten later al zijn kracht zette in een schot dat te krachtig was voor de Be-Quick 1887-doelman.
Uiteindelijk kan iedereen gerust zijn met deze puntenverdeling, zeker gezien de omstandigheden. Halverwege de lange reis terug naar Groningen kruiste Be-Quick in de bus het pad van AZSV Vrouwen 1, dat hun eerste nederlaag in de competitie leed tegen Groen Geel uit Groningen. Dat AZSV vanmiddag zes punten had kunnen pakken van Groningen, maar er uiteindelijk maar één wist te behalen, heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat de roodwitte president op tijd uit Villekamp vertrok om de koeien te voeren met persvoer.

Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Thijmen te Kolste, Yordi Orriëns, Mirko Zwiers, Max Rensink (82.Rik van der Eerden), Roel Gebbinck, Niek te Veluwe, Quinn Vervelde (68.Nick van Breugel), Joost Rasing (82. Sadik Kaya).