Teleurstellend gelijkspel van ADO Den Haag thuis tegen MVV Maastricht

ADO Den Haag kon vrijdagavond de tweede plaats in de KKD niet heroveren, na de nederlaag van koploper Willem II een week geleden. De Haagse bewoners speelden in het Bingoal Stadion teleurstellend met 2-2 gelijk tegen MVV Maastricht na een 1-0 voorsprong tijdens de rust. Roda JC, de ‘concurrent’ in de strijd om de tweede plaats, kreeg in Tilburg drie punten van leider Willem II.

atmosferische actie

Voorafgaand aan de wedstrijd had de supportersclub een geweldige sfeercampagne georganiseerd. Met prachtige spandoeken ondersteund door lichteffecten van de nieuwe LED-verlichting zat de sfeer er meteen goed in.

Basisveranderingen

In vergelijking met de wedstrijd tegen Willem II mochten Timothy Derijck en Jerry Van Wolfgang in de basis starten, waardoor Justin Che en Alex Schalk op de bank begonnen. Momenteel kunnen de Hagenaars geen beroep doen op Joel Ideho, die tegen Willem II al afwezig was vanwege blessures.

Kansen

De thuisploeg begon zeer sterk aan de wedstrijd. Na vijftig seconden had Daryl van Mieghem de 1-0 moeten maken, maar zijn poging werd gestopt door doelman Romain Matthys. Niet lang daarna had middenvelder Jari Vlak pech toen zijn late kopbal ontplofte. Volendammer was in de vijftiende minuut weer dicht bij het eerste doelpunt, maar zijn schot vanaf een meter of twintig werd knap uit de benedenhoek onderschept door de bezoekende doelman.

Bezoekerstellers

De Limburgers, die de thuisploeg veel problemen bezorgden met de lopers, waar de Hagenaars geen antwoord op hadden, stonden meerdere keren op het punt van scoren, maar gelukkig bleef de thuisploeg gered. Onder meer een vrije trap van Bryan Smeets belandde op de paal. En voordat het eerste doelpunt viel, voorkwam Nick Marsman een Limburgers doelpunt door op slimme wijze een Ferre Slegers-uitdaging af te wenden.

Veerman openingstreffer

Hoewel ADO eerder afstand had moeten nemen, scoorde de thuisploeg vlak voor rust. Met de 13e assist van Van Mieghem dit seizoen zette Henk Veerman met een bal de ruststand op 1 – 0 (Volendammer’s 17e doelpunt dit seizoen).

Teams zonder wijzigingen

De ploegen begonnen de tweede helft met dezelfde elf namen. Omdat ADO er voor rust niet in slaagde het verschil te maken, kregen ze in het tweede bedrijf al snel klappen. Een snelle ontsnapping van Smeets, die een sterke voorzet naar de vrije Mart Remans stuurde, bracht de stand op 1-1. De thuisploeg kreeg uit de daaropvolgende hoekschop twee kansen op rij, maar doelman Matthys wist die te voorkomen.

Achter

Na twee wissels van Haag probeerde coach Kalezić de wedstrijd weer onder controle te krijgen. Maar een zeer effectieve MVV kwam twintig minuten voor tijd zelfs op voorsprong. Dailon Livramento wist zich vrij door de Haagse verdediging te glippen en wist de bezoekers met een trefzeker schot op een 1-2 voorsprong te zetten. ADO voerde de druk op, maar de gelijkmaker bleef uit, mede door de goede prestatie van doelman Matthys tussen de bezoekerspalen.

late gelijkmaker

De verdiende gelijkmaker viel in de derde minuut van de verlenging. Een schouderduw van aanvaller Alex Schalk richting de Limburgse doelman werd door scheidsrechter Jeroen Manschot als correct beoordeeld, waardoor de thuisploeg in ieder geval nog een punt had in de wedstrijd (2-2).

3e in het klassement

Dankzij de knappe overwinning van ‘concurrent’ Roda JC op koploper Willem II (2 – 3) blijven de Hagenaars op de derde plaats staan, maar is het verschil met de ploeg uit Kerkrade inmiddels opgelopen tot drie punten. Aanstaande vrijdag speelt ADO weer een thuiswedstrijd en is Jong Ajax op bezoek.

Kenmerken

ADO Den Haag – MVV Maastricht: 2 – 2. (1 – 0)

Scoren progressie : 43e minuut 1 – 0 Veerman, 55e minuut 1 – 1 Remans, 70e minuut 1 – 2 Livramento, 90+2 minuten 2 – 2 Schalk

Gele kaarten : Vlak, Waem (ADO Den Haag), Remans, Livramento, Kleinen, Nieling (MVV Maastricht),

Scheidsrechter : Jeroen Manschot

Openbaar : 7.866

ADO Programmering Den Haag : Marsman, Waem, Asante (68/Che), Derijck, v.Hintum(76/Schalk), Sürmeli (68/Christenen), vdSande, Vlak, v.Wolfgang (82/Absalem), Veerman, v.Mieghem

MVV Maastricht opstelling : Matthys, Aktas, Coomans, Smeets, El Basri (65/Kleinen), Souren, Remans (90+1/Nieling), Slegers, Labylle, Livramento (83/Mmaee), Zeegers

Redactie :Rob Blankenstein

foto’s : Pepijn Sonderen