Bronzen medaille voor Akshaay – Al het nieuws uit Oegstgeest

Sport

Op 10 februari won Akshaay Swaminathan een bronzen medaille op de 3.000 meter onder 18 heren tijdens de Nederlandse kampioenschappen atletiek indoor in Apeldoorn. Akshaay is lid van de Leidse Atletiek en woont in Oegstgeest.

Na een slechte start voor Akshaay leken de kansen op een medaille klein. Tijdens de race leek deze kans voor hem kleiner te worden naarmate de afstand tot de kopgroep groter werd.

Maar tijdens de laatste kilometer kreeg Akshaay weer energie en wist hij tot ieders verbazing van de zesde naar de derde plaats te klimmen. Met nog 200 meter te gaan begon hij aan de sprint en wist in een spannende finish de derde plaats vast te houden.