Ruitenheer Voetbalacademie Recensie 17 februari

Afgelopen weekend stonden er twee bekerwedstrijden op het programma van de Ruitenheer Voetbalacademie, lees hier de recensie van Ruitenheer Voetbalacademie O14 en O16. De U14’s speelden thuis tegen AZ Alkmaar, terwijl de U16’s uit speelden tegen SC Heerenveen. De U17 en U18 hadden dit weekend rust.

Stad O16 staat op het punt de halve finale van de beker te bereiken
Afgelopen zaterdag 17 februari stond het O16 van Almere City FC op het punt de halve finales van de beker te bereiken. In een spannende wedstrijd stond er in de 80e minuut een 2-2 gelijkspel op het scorebord, waarna strafschoppen de wedstrijd beslisten.

Almere City FC kwam op voorsprong en Jurre Zijlstra maakte er in de zevende minuut 0-1 van. Met die uitslag gingen de ploegen ook de rust in. Net als in de eerste helft begon Almere City FC de tweede helft met een snel doelpunt, Jasper Meinders wist het net te vinden en maakte er 0-2 van. Kort daarna had SC Heerenveen het antwoord: er waren nog twintig minuten en de stand was 1-2. Lange tijd leek Almere City FC op de overwinning af te stevenen, maar na een doelpunt in de blessuretijd wist sc Heerenveen uit een strafschop te scoren. De strafschoppenreeks werd uiteindelijk met 4-2 gewonnen door SC Heerenveen.

Coach Alex Aalders denkt dat zijn ploeg veel vertrouwen uit deze wedstrijd kan halen: ,,We begonnen sterk aan de wedstrijd en domineerden de eerste twintig minuten, wat resulteerde in een mooi doelpunt. Daarna was alles in evenwicht tot aan de rust. Heerenveen kwam na rust sterker uit de bus en zette veel druk op ons, waarna we uit de tegenaanval 0-2 scoorden. Kort daarna kleurden ze rood en tegen het einde van de wedstrijd werden we erg onrustig. Het is jammer dat het gelijkspel in de blessuretijd viel en na strafschoppen werd verloren. Uiteindelijk was het een leerzame wedstrijd en kun je trots zijn op wat je hebt laten zien tegen een hogere divisie, daar kun je veel vertrouwen uit halen.”

Aanstaande zaterdag 24 februari speelt Almere City FC tegen de O16 van De Graafschap op het Ruitenheer Academieveld.

AZ O14 wint de beker tegen het strijdlustige Almere City FC O14
Almere City FC O14 kon zaterdag 17 februari in de bekerkwartfinale geen prestatie leveren tegen het O14 van AZ Alkmaar. Op het veld van de Ruitenheer Academie bleek het AZ O14 de vader in de bekerwedstrijd tegen Almere City FC.

De wedstrijd begon voor beide partijen goed, AZ opende al na drie minuten de score. Almere City FC corrigeerde dit probleem binnen enkele minuten. Ellazaro Jackson scoorde de 1-1 na een fraaie assist van Kick van Wijk. In de eerste helft waren er veel kansen van beide ploegen. Brandon Crawford had de 2-1 kunnen maken voor Almere City FC, maar helaas belandde de bal niet in het net. Vlak voor rust scoorde AZ en de stand was 1-2. In de tweede helft kwam AZ beter in de wedstrijd, die eindigde in de stand 1-3. Ondanks deze tegenslag ging Almere City FC met veel energie verder op zoek naar de gelijkmaker. Toch scoorde AZ 1-4 en 1-5.

Coach Simon van den Berg: “Ondanks het flatterende resultaat kunnen wij met trots terugdenken aan een wedstrijd waarin Almere City FC met veel ervaring, strijd en passie speelde tegen een van de beste ploegen uit de eerste divisie.”

Aanstaande zaterdag 24 februari speelt de O14 in Alphen aan den Rijn op sportcentrum de Bijlen tegen de O14 van Alphense Boys.