Scheidsrechtersbeslissingen leiden tot de nederlaag van Somerense

SV Someren verloor zondag 18 februari de degradatiewedstrijd tegen SHH Herten met 1-0.

Het spel van beide ploegen was matig en dat gold ook voor enkele beslissingen van scheidsrechter Bijlsma, die haar stempel op de wedstrijd drukte. In de bestuurskamer van de SHH lag de focus vooral op de rol van de jonge scheidsrechter. Voor de wedstrijd werd ze geprezen omdat ze de voorgaande wedstrijden goed leidde, maar daarna vooral als direct doelwit van twijfelachtige beslissingen.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een redding van Someren-doelman Kevin Aben bevond Sten Kochanowski zich in een ideale positie om te scoren, maar raakte de bal volkomen verkeerd. Ondanks de afwezigheid van aanvoerder Wesley van den Boomen (ziek), jong talent Tuur van Wetten (hij was maar toeschouwer!) en vier geblesseerden nam Someren vanaf de tiende minuut het initiatief. Koen de Louw stelde de SHH-doelman op de proef met een vurig schot dat eindigde in een hoekschop. Doelman Hamers miste de hoekschop van Max Sonnemans, waarna Nick de Louw de 1-0 tegen de touwen kopte. Tot verbazing van iedereen, inclusief de thuisclub, werd dat doelpunt afgekeurd. Na ruim een ​​half uur lanceerde Koen de Louw de bal hoog in het SHH-doel. De doelman was verrast en zag dat de bal, gedragen door de wind, op de lat belandde.

In deze degradatiewedstrijd werd er door beide ploegen fel gestreden om iedere bal, zonder dat deze onsportief overkwam. Scheidsrechter Bijlsma toonde voor rust vier keer de gele kaart die ze in haar borstzak had. De gele kaart voor SHH-speler Casper Metsemakers was onbetwist, maar de overige drie waren het resultaat van relatief kleine overtredingen.

Na rust kwam Someren uit de kleedkamer en verving Dévi Fondon Tim van den Boomen. Thijs Martens en Nick de Louw kregen al snel de kans de score te openen voor Someren, maar misten. Aan de andere kant werd een gevaarlijk schot van Sten Kochanowski uitstekend gered door Kevin Aben. Na een uur claimde de plaatselijke club een strafschop na een verdedigende actie van Nick de Louw in het strafschopgebied. De scheidsrechter wuifde alle protesten weg, maar tien minuten later vond er toch een ‘compensatie’ plaats. Daan van Vlerken speelde de bal duidelijk in zijn eigen gebied. Scheidsrechter Bijlsma wees echter meedogenloos naar het elfmeterpunt. Kochanowski benutte deze kans en bezorgde zijn ploeg een 1-0-voorsprong. Koen de Louw scoorde een minuut later de gelijkmaker, maar deed dat in buitenspelpositie, waardoor zijn doelpunt terecht werd afgekeurd. Om dezelfde reden werd ook een doelpunt van Kochanowski afgekeurd.

Someren deed er in de slotfase alles aan om een ​​1-1 gelijkspel af te dwingen, maar slaagde er niet in de verdiende gelijkmaker te scoren. Het resultaat was een pijnlijke nederlaag.

Volgende week speelt Someren thuis tegen De Ster, die overtuigend met 4-0 won van Minor.

Configureer Someren: Kevin Aben, Daan van Vlerken (81 Ties van Baars), Luc Bouwmans, Kevin van de Voort, Joep Wijnen, Max Sonnemans, Nick de Louw, Thijs Martens, Tim van den Boomen (46 Dévi Fondon), Koen de Louw, Maico Meulen .

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jeannie Bouwmans