Rivertrotters mannen uit Hardinxveld-Giessendam winnen opnieuw – Het Kompas Hardinxveld-Giessendam

19 februari 2024 om 15:56 uur

Basketbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM De mannen van River Trotters speelden zaterdag tegen United in Bemmel. Aan het begin van de wedstrijd kwam United al snel op voorsprong met 7 punten. River Trotters vond het erg lastig om in de eerste vijf minuten te scoren. Na zeven minuten wisten de mannen de basket te vinden en wonnen dit kwart met 8-15.

In het tweede kwart begon United triples te scoren en beter te spelen, maar dankzij de triples van Gillian en Kaya wist de formatie van Oud Comb ook dit kwart te winnen. Ruststand 31-41. United opende het derde kwart met een driepunter, maar kon de voorsprong niet heroveren.

Halverwege het derde kwart verdedigden de mannen van River Trotters wat meer, waardoor het lastig werd voor United om te scoren. De voorsprong van River Trotters daalde niet onder de 10 punten en het kwart eindigde met een score van 50-60. In het vierde kwart speelde River Trotters de wedstrijd moeiteloos uit en won met 61-75. Gillian Boldewijn (22), Kaya Lekatompessij (18), Leron Esajas (13) en Richard Maxwell (10).

De volgende wedstrijd wordt komende zaterdag thuis in Wielewaal gespeeld tegen de Groningen Knights (Groene Uilen). Belangrijke wedstrijd voor de huidige positie, de wedstrijd begint om 18.30 uur