NAC verliest van Cambuur en zakt naar de negende plaats, een wedstrijd vol doelpunten in Maastricht

SC Cambuur applaudisseert op de achtergrond

Voetbal

NAC Breda verloor maandag thuis met 1-2 van SC Cambuur. De ploeg van coach Jean-Paul van Gastel zakte naar de negende plaats in de categorie Keukenkampioen. Cambuur staat nu zevende.

De situatie onder de middenklasse van Breda is al geruime tijd onrustig. Coach Van Gastel leek deze winter van NAC te willen vertrekken voor een assistent-positie bij Besiktas, maar de clubleiding blokkeerde de verhuizing.

Sindsdien heeft de ploeg die zo graag wil terugkeren naar de Premier League slechts één van de zes wedstrijden gewonnen. Alleen FC Emmen, dat eveneens in de problemen zat, won met 3-2.

NAC zocht maandag revalidatie in het eigen Rat Verlegh-stadion, nadat het vrijdag niet voorbij een 1-1-gelijkspel kwam tegen het onderaan geplaatste Telstar.

goede tegenstander

Op papier was het Cambuur van coach Henk de Jong een prettige tegenstander om deze middelmatige streak te doorbreken. De Leeuwarder club won bovendien slechts één van de laatste vijf wedstrijden in de competitie.

De thuisploeg begon overtuigend aan de wedstrijd en kreeg binnen tien minuten goede kansen om er 1-0 van te maken. Patriot Sejdiu zag een zwevend schot van de doelman over de lat terechtkomen. Vlak daarvoor kon Dominik Janosek een voorzet benutten, maar hij kreeg de bal niet onder controle.

NAC had het voordeel, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Op aangeven van Milan Smit kopte Roberts Uldrikis het eerste doelpunt. Eén schot, één doelpunt. Een les in efficiëntie.

Spelers van Cambuur vieren het eerste doelpunt

Na rust kwam NAC dichterbij. Invaller Martin Koscelník, de vervanger van Sejdiu, kopte binnen uit een corner. Even daarvoor was Janosek al dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot van afstand ging over het doel.

In de 71e minuut moest de thuisploeg opnieuw een doelpunt tegenhouden van Cambuur-aanvaller Uldrikis, de negende van het seizoen. Ik kon niet herstellen van die klap.

Teken rijk aan doelen

In een onderhoudende wedstrijd in Maastricht speelden MVV en Jong PSV gelijk (3×3). De thuisploeg kwam in de eerste helft met 0-2 achter, draaide de achterstand om in een 3-2-voorsprong en zag de bezoekers in de vierde minuut van de blessuretijd dichterbij komen.

De schijnwerpers waren gereserveerd voor invaller Dantaye Gilbert van Jong PSV, die in de finale een eigen doelpunt scoorde maar in de 94e minuut de gelijkmaker scoorde.