Overtuigende overwinning voor FC Groningen in Eindhoven

Zondag 18 februari 2024 om 18:37 uur

FC Groningen speelde zondag (18 februari) een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwersstadion stond het 0-3. De ruststand was 0-1. Luciano Valente en Laros Duarte scoorden (2x) voor de ploeg van coach Dick Lukkien. FC Groningen heeft nu 44 punten na 25 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie.

Dick Lukkien had voor het eerst sinds weken een luxeprobleem. Voor de twee basisposities van het rechter verdedigingsblok had de coach drie sleutelspelers beschikbaar: Leandro Bacuna, Marco Rente en Thijmen Blokzijl. De keuze viel op het meest ervaren duo. Op het middenveld kon Johan Hove niet op tijd de gelijkmaker maken en keerde Joey Pelupessy terug met een masker op nadat hij zijn neus had gebroken als “tweede” na Laros Duarte in het midden van de ploeg.

Eerste helft
Met weer een volle sectie gasten en 450 FC-fans achter zich ging FC Groningen de strijd aan in Eindhoven. Na twintig minuten leverde dat een voorsprong op. Nadat Romano Postema en Wouter Prins (tweemaal) uitstekende afrondingsmogelijkheden hadden gehad, kwam FC tot een rally en kwam dankzij Luciano Valente op voorsprong. De aanvallende middenvelder rondde een fraaie aanval af, 0-1.

Tweede helft
Na rust nam FC Groningen nog verder afstand van de thuisploeg. Laros Duarte droeg de Trots van het Noorden op zijn rug. Na ruim een ​​uur spelen ging de Kaapverdische international diep en net als een week eerder leverde Leandro Bacuna met gevoel een heerlijk diepe bal af die vakkundig werd gepromoveerd door Duarte, 0-2. Nog geen tien minuten later deed Duarte het helemaal alleen. De middenvelder rondde vanaf ruim twintig meter goed af met 0-3.

Speler van het jaar
Dit seizoen zullen fans opnieuw de Speler van het Jaar kiezen door in elke wedstrijd op de Koning van de Wedstrijd te stemmen. Breng via deze link je stem uit op jouw favoriet in Eindhoven: https://www.fcgroningen.nl/koning

thuiswedstrijd
FC Groningen speelt aanstaande vrijdag (23 februari) een thuiswedstrijd op speeldag 27 van de Keuken Kampioen Divisie. Vanaf 20.00 uur is een andere Brabantse club de rivaal op de Euroborg: Helmond Sport. Kaarten voor deze thuiswedstrijd bestelt u eenvoudig via https://tickets.fcgroningen.nl/