Excelsior sub 14 plaatste zich in de beker na overwinning op FC Dordrecht

Een overzicht van de prestaties van onze jeugdteams van het afgelopen weekend.

Excelsior sub 12 verslaat PSV met 3-1
Excelsior onder 12 had veel balbezit en creëerde veel kansen. Na een terugspeelbal scoorde PSV O12, waardoor Excelsior met 0-1 achterbleef. Met nog 1 blok van 25 minuten te spelen pinde Excelsior de tegenstander bovenaan de eigen helft en werden de ballen in de as gevangen. Ook Excelsior benutte de kansen en maakte er 3-1 van. Opnieuw een mooie wedstrijd tegen PSV, die dit keer goed verliep voor Excelsior.

Excelsior U14s winnen overtuigend met 5-0 van FC Dordrecht
Excelsior onder 14 gaat door naar de halve finales van de KNVB-beker tegen FC Dordrecht. Net als tegen FC Eindhoven vorige week oogde Excelsior energiek en fris. Ook de wisselspelers presteerden sterk, waardoor de Kralingers nauwelijks problemen ondervonden tegen de tegenaanvallen van FC Dordrecht.

Excelsior sub 15 verliest in het bekertoernooi met 3-2 van PSV
Excelsior Onder 15 zette hard door en binnen een minuut kwamen ze op een 1-0 voorsprong tegen PSV Onder 15. PSV speelde echter hard en won vooral op het middenveld de strijd. Excelsior kreeg 3 doelpunten tegen uit spelhervattingen en ging daardoor met 1-3 de rust in. In de tweede helft koos Excelsior voor een andere formatie, wat de terechte gelijkmaker opleverde. Helaas, te laat, won PSV met 3-2.

Excelsior sub 18 zwaarbevochten zege tegen FC Eindhoven
Eerder dit seizoen verloor Excelsior onder 18 tweemaal van FC Eindhoven onder 18. Opnieuw werd Excelsior uitgedaagd om druk te zetten en op te bouwen. We moesten anders spelen dan de Kralingers normaal gesproken spelen. Bovendien miste Excelsior twee strafschoppen. Excelsior kent echter een prima start na promotie met 6 punten uit 3 wedstrijden.

Excelsior sub 21 plaatst zich voor de halve finales van het bekertoernooi
Na de eerdere overwinningen van Excelsior onder 21 op SC Cambuur en FC Groningen (twee ploegen uit de eerste divisie) was Zeeburgia onder 21 de tegenstander in de kwartfinales van het bekertoernooi. Na een 1-3 voorsprong voor Excelsior bij rust schoof de stand uiteindelijk op naar 1-7. Stan Klaver scoorde twee doelpunten. Nu wacht mogelijk de mooiste test van het seizoen voor de ploeg van Thomas Verhaar, want Feyenoord U21 is de tegenstander in de halve finales.