Fortuna Sittard verloor in de laatste minuut van AZ

Fortuna Sittard verloor vanavond thuis met 1-2 van AZ Alkmaar.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd zonder Alen Halilovic in de basis. In zijn plaats stelde coach Danny Buijs Alessio Da Cruz op. AZ begon sterk aan de wedstrijd en legde vanaf het openingsfluit hun wil op aan de thuisploeg. Fortuna deed de eerste 17 minuten niet mee. Tegen alle verwachtingen in zette Iñigo Córdoba zijn ploeg op voorsprong na een interceptie en een prachtige solo door het centrum, die hij effectief afrondde. AZ was in de daaropvolgende minuten duidelijk van streek en dat leidde bijna tot 2-0. Na een tijdje herstelde AZ zich enigszins, maar verder dan een buitenspeldoelpunt van Pavlidis kwamen de Noord-Nederlanders niet.

In de tweede helft waren ze opnieuw een sterker AZ, dat uitstekende aanvallen lanceerde, maar moeite had met de afwerking. De Alkmaarders maakten in de 63e minuut na een hoekschop gelijk, Fortuna-doelman Michael Verrips redde de bal, maar kon hem niet vasthouden, waarna Pavlidis de gelijkmaker scoorde. Vervolgens ontstond er een open wedstrijd, met kansen voor beide ploegen. Beide ploegen raakten de lat en de wedstrijd leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen. Dat gebeurde echter niet, want De Wit versloeg de kansloze Fortuna-doelman Michael Verrips met een sterk schot in de laatste minuut van de reguliere speeltijd en bezorgde AZ gezien hun dominantie een verdiende overwinning.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Siemen Voet, Mitchell Dijks, Deroy Duarte, Arianit Ferati (85′ Oguzhan Özyakup), Justin Lonwijk, Alessio Da Cruz, Kaj Sierhuis (85′ Kristoffer Peterson), Iñigo Córdoba ( 85′ Ragnar Oratmangoen).

Scheidsrechter Richard Martens toonde een gele kaart aan Justin Lonwijk van Fortuna Sittard en Bazour van AZ.