De Wit bezorgt AZ met een laat doelpunt de eerste zege onder coach Martens

AZ won voor het eerst een wedstrijd onder leiding van coach Maarten Martens. Dani de Wit bezorgde de Alkmaarse club een grote opluchting (1-2) in de laatste minuut van de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Martens werd vorige maand benoemd als opvolger van de afgezette Pascal Jansen. AZ leek de afgelopen weken weinig vooruitgang te boeken met de coachwissel. Onder de Belgische coach won de club de eerste vijf wedstrijden niet. AZ verloor twee keer en speelde drie keer gelijk.

De zwaarbevochten overwinning was een enorme opsteker voor AZ. De nummer 4 van de ranglijst heeft nu 4 punten meer dan Ajax, dat zondag gastheer is van NEC in de Johan Cruijff Arena. AZ en Ajax ontmoeten elkaar komende zondag in Alkmaar.

Íñigo Córdoba zette Fortuna Sittard in de 18e minuut op voorsprong, Vangelis Pavlidis maakte in de 63e minuut gelijk en de Griek verstevigde zijn leidende positie in de lijst van topscorers met zijn 21e doelpunt in de competitie. Kort na de gelijkmaker raakte Myron van Brederode namens AZ de lat. Ook Fortuna’s aanvallers Justin Lonwijk en Kaj Sierhuis raakten de lat.