AZ weet opnieuw wat het betekent om te winnen; Alkmaarders versloegen Fortuna Sittard in de finale

Maarten Martens behaalde eindelijk zijn eerste overwinning in zijn zesde wedstrijd als coach van AZ. Zijn ploeg won op bezoek bij Fortuna Sittard met 1-2 dankzij een laat doelpunt van Dani de Wit.

Dani de Wit was verantwoordelijk voor het winnende doelpunt voor AZ – Foto: PRO SHOTS / Toin Damen

Bij Alkmaarders keerde Dani de Wit na een schorsing terug in de basis. AZ begon sterk en levendig aan de wedstrijd in Limburg, maar de thuisploeg kwam op voorsprong. Nadat Kristijan Belić de bal verloor, brak Iñigo Córdoba met kinderlijk gemak door de verdediging en schoot vervolgens tegen alle verwachtingen in de 1-0 binnen.

Pas aan het einde van de eerste helft kreeg AZ de controle over de wedstrijd terug. David Møller Wolfe scoorde in de 35e minuut de gelijkmaker, maar de Noorse flankspeler schoot na een afgekeurde hoekschop te snel binnen. Vangelis Pavlidis van zijn kant liet zien dat hij slim is. Na een briljante aanval schoot de aanvaller van AZ de bal hard tegen de touwen, maar zag zijn doelpunt terecht afgekeurd worden wegens buitenspel.

De tekst gaat verder onder de foto.

Vangelis Pavlidis applaudisseert na het gelijkspel – Foto: Orange Pictures

Na de pauze ging het spel bergafwaarts, maar AZ had moeite om grote kansen te creëren. Michael Verrips hielp AZ in positie door een grote fout te maken. De doelman van Fortuna Sittard liet de bal uit zijn handen glippen, waarna Vangelis Pavlidis er snel 1-1 van maakte. Het was voor de Griekse spits al het 21e doelpunt van het seizoen.

salaris voor werk

Na de gelijkspel rook AZ bloed en ging voluit voor de overwinning. Invaller Myron van Brederode raakte de lat keihard en ook Sven Mijnans kwam met een scherp schot dichtbij. In de laatste minuut van de officiële tijd werd AZ beloond voor haar werk. Dani de Wit scoorde de welverdiende 1-2 op het scorebord. De assist kwam van invaller Lequincio Zeefuik, die een lange inworp van Sugawara met zijn hoofd wist te verlengen.

Dankzij de overwinning blijft AZ op de vierde plaats in de Eredivisie. De voorsprong op Ajax bedraagt ​​nu 4 punten. Morgen spelen de Amsterdammers tegen NEC.

AZ-configuratie: Ryan; Sugawara, Goes (Martins Indi/65), Bazoer, Møller Wolfe (Lahdo/65); Clasie, Belic (Dantas/57), Mijnans (Zeefuik/85); De Wit, Pavlidis, Van Bommel (Van Brederode/57)

🔔 Blijf op de hoogte van het nieuws in jouw regio, download de gratis applicatie NH Nieuws.