Het sterke FC Dordrecht doet het uitstekend in de play-offs met een overwinning op VVV

De geschorste Shiloh ‘t Zand en blessures van Jari Schuurman en Rocco Robert Shein zorgden voor wat problemen op het Dordtse middenveld. Dit resulteerde in een basisplaats voor linksback Elso Brito, Jop van der Avert keerde terug naar de centrale verdediger en Antef Tsoungui startte op het middenveld.

Halve fietstrap

In de beginfase kwam het meeste gevaar van de rechterflank, waar lange worpen en kort daarna een gesloten voorzet van Ilias Bronkhorst het einde niet bereikten. Aanvaller Ilias Sebaoui probeerde het met een omhaal die werd tegengehouden door goed geplaatste doelman Delano van Crooij.

FC Dordrecht zette steeds meer druk, maar toonde geen dominantie in het aantal gecreëerde kansen. Aanvoerder Mathis Suray, die samen met Feyenoord-huurling Tsoungui en veteraan Tim Receveur het middenveld vormde, schoot te zacht in kansrijke positie en zag even daarvoor spits René Kriwak kiezen voor een pass in plaats van zichzelf neer te schieten. Ook vlak voor rust had de Oostenrijkse spits zijn zinnen gezet, toen hij op het beslissende moment over de bal struikelde.

Zoek naar het oorspronkelijke doel

In de tweede helft versnelde de thuisploeg wat. Eerst zag Suray een vrije trap gered worden door Van Crooij, een minuut later raakte Receveur (de dag dat de Vereniging van Supportersclubs hem eerde met een ‘Receveur Rollade’) de lat.

Na ruim een ​​uur brak het feest eindelijk uit. Na een uitstekende actie van Sebaoui en een ingewikkelde situatie in de omgeving van Venlo scoorde Suray wonderwel: 1-0. Zo kreeg de ploeg van Michele Santoni salaris voor het werken tegen VVV, waar Pepijn Doesburg inmiddels werd gehuurd van FC Dordrecht.

Rood voor de VVV-verdediger

De Limburgers moesten een kwartier voor tijd met tien man verder. De stomme Roel Janssen sloeg eerst Mbayo neer, gaf hem daarna een duwtje en kon met twee snelle gele kaarten ingrijpen.

Met het mes tussen de tanden probeerde FC Dordrecht de voorsprong uit te breiden en in de aanval had VVV nog weinig in te brengen. Al stond Dordt-doelman Luca Plogmann uitstekend op zijn post toen Thijme Verheijen naar de rechterbenedenhoek wees. Zo droeg de Duitser ook bij aan het nieuwe thuissucces van Dordrecht, dat won en met de 1-0 overwinning opschoot naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen divisie.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Kluivert, Van der Avert, Brito; Ontvanger, Tsoungui, Suray; Mbayo, Kriwak (Osundina/85), Sebaoui