Beloftes van Alkmaar’s volgende rivaal in De Vliert

Vrijdagavond speelt FC Den Bosch thuis tegen Jong AZ. De beloftevolle ploeg uit Alkmaar is momenteel de hoogst geklasseerde belofteploeg in de Keuken Kampioen Divisie.

Vorige week stond FC Den Bosch in Den Haag tegenover ADO. In deze wedstrijd verloor FC Den Bosch in de derde periode de ongeslagen status door met 3-0 te verliezen. FC Den Bosch kon in deze wedstrijd geen vuist maken, maar Jari Vlak, Henk Veerman en Henri Koudossou wisten wel te scoren voor ADO.

Jong AZ bezocht afgelopen maandag de prospects van FC Utrecht op het Sportcomplex Zoudenbalch. In deze zeer vermakelijke wedstrijd werden maar liefst vier strafschoppen toegekend, gelijk verdeeld over beide ploegen. Zowel in de eerste als in de tweede helft kregen beide ploegen vrije trappen vanaf elf meter. Ook de twee veelbelovende ploegen maakten op gelijke voet gebruik van deze kansen. Voor Jong FC Utrecht miste Jesse van de Haar een penalty en Silas Andersen pakte er nog een. Nick Koster nam beide strafschoppen voor Jong AZ, de eerste was effectief maar de tweede werd gered door doelman Andreas Dithmer. Verder scoorde de getalenteerde Ro-Zangelo Daal nog een doelpunt voor Jong AZ, waardoor de Alkmaarse ploeg met 1-2 kon winnen.

De laatste keer dat FC Den Bosch thuis tegen Jong AZ speelde, werd overtuigend met 3-0 gewonnen. In 2022 was het binnen twee minuten al gescoord, toen Danny Verbeek scoorde na een pass van Evan Patoulidis. Daarna was het stil tot aan de pauze. Nauwelijks twee minuten in de tweede helft scoorde FC Den Bosch opnieuw. Joey Konings kon van een rebound van dichtbij profiteren en er 2-0 van maken. Op het uur werd de eindstand op het scorebord vermeld. Een hoekschop leidde tot een ouderwetse actie voor het doel, waarin middenvelder Steven van der Heijden effectief wist te scoren. De 3-0 was een feit.

Een dag voor de wedstrijd spraken we met coach Tomasz Kaczmarek, die terugblikte op de wedstrijd van zondag: “Het is heel simpel. ADO was heel goed en wij waren niet goed genoeg. “Als we met dit soort teams willen concurreren, moeten we ons best doen.” Over de wedstrijd van morgen was de coach duidelijk: ,,Het beste medicijn is een triple tegen Jong AZ. Iedereen die morgen naar het stadion komt, ziet een hardwerkende ploeg die er alles aan doet om de drie punten te pakken. Al het werk en vertrouwen dat we de afgelopen weken hebben opgebouwd, laten we na een verlies niet zomaar varen.

De wedstrijd van morgen begint om 20.00 uur in stadion De Vliert. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij alle stands. Heeft u nog geen kaartje? Ga dan naar de ticketingsite en bemachtig er snel een. Ook de kassa’s buiten het stadion zijn vanaf 19.00 uur geopend. Ben je er morgen niet? De wedstrijd is dan zowel via het ESPN schakelkanaal als via onze social media pagina’s te volgen. De game is voor het eerst ook te zien op ESPN Watch!