Rijkhoff opent zijn rekening in Nederland en scoort diverse doelpunten voor Jong Ajax

Jan Hoeksema

Laatste update:

Het jonge Ajax versloeg maandagavond zonder al te veel moeilijkheden MVV Maastricht: 3-0. Julian Rijkhoff startte voor de tweede keer in het Amsterdamse team en opende zijn account in Nederland door twee doelpunten te maken. Tegelijkertijd ontving Jong FC Utrecht hun AZ-ploeggenoten in een wedstrijd die eindigde met vier strafschoppen. De Alkmaarders waren vanaf de stip beter: 1-2.

Jong Ajax – MVV 3-0

Jong Ajax op een maandagavond betekent vaak dat Amsterdam perspectief biedt met een sterke ploeg en dat was tegen MVV niet anders. Coach Dave Vos stuurde de nodige spelers van Team A naar het veld: Anton Gaaei, Ahmetcan Kaplan, Ar’Jany Martha, Kian Fitz-Jim, Sivert Mannsverk en Silvano Vos. Ook bij Rijkhoff kwam de nodige kwaliteit van begin af aan naar voren.

Laatstgenoemde vormde al vroeg in de wedstrijd een bedreiging voor het doel van MVV. Rijkhoff schoot na een lage voorzet op het doel van Romain Matthys, maar de Belgische doelman kon eenvoudig redding brengen. Een paar minuten later gebeurde het opnieuw. Rijkhoff speelde zo’n dertig meter van het doel, waarna hij meteen wegschoot van MVV-verdediger Wout Coomans. De spits zette nog een paar stappen richting het strafschopgebied en schoot vervolgens in de linkerbenedenhoek: 1-0.

Voor rust zou Rijkhoff ook zijn tweede doelpunt maken namens Jong Ajax. Fitz-Jim veroverde de bal op de MVV-helft, waarna hij Jaydon Banel oog in oog kon zetten met de Maastrichtse doelman. Het schot van Banel werd gestopt door Matthys, maar de rebound in een open doelpunt was voor Rijkhoff een fluitje van een cent: 2-0.

In de tweede helft werden onder meer Kaplan en Mannsverk gewisseld. Donderdag speelt de hoofdmacht van Ajax tegen FK Bodø/Glimt en naar alle waarschijnlijkheid behoren Kaplan en Mannsverk tot de eerste selectie. Na ruim een ​​uur spelen maakte Jong Ajax er 3-0 van. Een voorzet van Fitz-Jim werd knap binnengekopt door invaller Nassef Chourak. Uiteindelijk werden ook Vos en Rijkhoff vroegtijdig teruggetrokken.

Jong FC Utrecht – Jong AZ 1-2

De Utrechters kregen na 35 minuten voetbal een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De jonge AZ-verdediger Sem Dekkers maakte in eigen gebied een fout op Aurelio Oehlers. Jesse van de Haar mocht vanaf de stip aansluiten, maar Roma-speler Jayden Owusu-Odure koos de juiste hoek.

Kort daarna kreeg de bezoekende ploeg ook een penalty toegekend na een overtreding op Ro-Zangelo Daal. Nick Köster faalde niet: 0-1. In de tweede helft scoorde Köster zelf opnieuw vanaf de stip, eveneens na een overtreding op Daal. Dit keer faalde ook Jong AZ en kwam een ​​paar minuten later dankzij Daal op voorsprong: 0-2. De wedstrijd zou ook een vierde penalty bevatten. Jong FC Utrecht-aanvoerder Silas Andersen scoorde in de 65e minuut de stand op 1-2.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele ranglijsten en het speelschema op onze Keuken Kampioen Divisie pagina.