Groningen bouwt voort op bekersucces met zesde thuiszege op rij – Voetbal International

Ook FC Groningen is weer op de goede weg in de Keuken Kampioen Divisie na de bekertruc tegen Fortuna Sittard. De noorderlingen versloegen zondagmiddag TOP Oss en heroverden tegen FC Dordrecht de vijfde plaats.

Vorige week diende Dordrecht Groningen de eerste nederlaag sinds 29 oktober toe (1-0), maar voorlopig lijkt die nederlaag slechts een flauwekul. Afgelopen donderdag was de ploeg van trainer Dick Lukkien na strafschoppen te sterk tegen Fortuna Sittard in de kwartfinales van de KNVB-beker. Drie dagen later kwam daar de zesde thuiszege op rij in de categorie Keukenkampioen bij, al duurde het even voordat Groningen afstand nam van TOP Oss.

Er waren veel kansen, maar Johan Hove verbrak de ban pas in de 41e minuut door de bal binnen te schieten na een afgekeurde hoekschop. Leandro Bacuna miste zes minuten na rust een uitstekende mogelijkheid om de score verder op te voeren. Doelman Mike Havekotte redde de penalty van de Groningse aanvoerder. Kort daarna werd gescoord, toen Luciano Valente zijn man kruiste en zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen scoorde.

TOP Oss bood er nauwelijks iets voor terug, al verraste men eind januari door in Leeuwarden SC Cambuur (1-2) te verslaan. Nu was de belangrijkste vraag hoeveel doelpunten Groningen nog zou scoren. Een doelpunt van Thom van Bergen werd afgekeurd wegens buitenspel, maar kort voor tijd scoorde Kristian Lien zijn eerste doelpunt voor Groningen. Tot grote vreugde van de fans, die zo’n drie dagen na de trick tegen Fortuna opnieuw iets te juichen hadden.