ALGEMENE BESCHRIJVING. Westhoek en Wervik profiteren ervan, Blankenberge trekt, Wielsbeke valt (Blankenberge)

Voetbal 3e divisie VV A

© VDB

HALF

De West-Vlaamse ploegen deden het goed. Koploper Westhoek had zijn handen vol aan rode lantaarn Pepingen-Halle, maar uiteindelijk was één doelpunt genoeg om de pot vol te houden in eigen land. Wervik versloeg vrijdag Jong Lede met 2-0, terwijl SK Roeselare Aalter nipt versloeg. Blankenberge speelde 2-2 gelijk in Kalken. Wielsbeke stond als enige West-Vlaming met lege handen in Stekene.

Ik heb het vrijdag gedaan Wervik Jong Lede versloeg Jong Lede op eigen veld met 2-0. De overwinning kwam pas in de laatste minuten tot stand. Eendracht was beter dan de Oost-Vlamingen, maar in de echte zone faalde de thuisploeg. Halverwege de eerste helft mocht Wervik een penalty nemen, thuisdoelman Dylan Olievier nam de taak over, maar kon de bal niet in het net leggen. Ondanks hun constante dominantie moest Eendracht tot de laatste minuten wachten om de stand op nul te zetten. Twee minuten voor tijd scoorde Yentl Dewilde de 1-0, en invaller Tristan Prinsier verdubbelde meteen de score.

Leider Westhoek, die in de tweede helft de titel al veilig had gesteld, was tegen onderste ploeg Pepingen-Halle een doelpunt in de laatste minuten van Emile Mourmanne genoeg om de pot vol te houden in eigen huis. “Na een lastige eerste helft tegen de enthousiaste bezoekers stond het bij rust nog 0-0”, vertelt T1 Bram Lucker. “Na de rust waren we meer aanwezig, maar het was lastig voor ons om duidelijke kansen te creëren. Totdat Emile Mourmanne ons in de slotminuten eindelijk aan de welverdiende overwinning hielp.”

Blankenberge Ze speelden 2-2 gelijk tegen een technisch sterke Kalken. Ondanks het goede resultaat voelden zij zich in de steek gelaten door het kustteam. “De scheidsrechter gaf ons niet de overwinning die we verdienden”, zei T2 Aaron Bruyning. “Met twee doelpunten van Gianni Vanhaecke stonden we bij rust verdiend met 1-2 voor. In de tweede helft sloeg Vanhaecke zelf een vrije trap tegen de paal en de scheidsrechter ontzegde ons een onberispelijke strafschop, terwijl de thuisploeg met een goedkoop schot vanaf elf meter eindelijk het punt kon behouden.”

Wielsbeke Zij waren de enige West-Vlaamse ploeg die met lege handen stond en verloren met 3-2 in Stekene. Vlak voor rust zette Jari Dejaegere de bezoekers op voorsprong. Halverwege de tweede helft wist de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. Direct daarna gaf bezoeker Glenn Maddens een reactie. In het laatste kwart had Stekene met twee doelpunten eindelijk het laatste woord.