ADO Den Haag verliest thuis van De Graafschap

ADO Den Haag slaagde er opnieuw niet in om de drie punten op eigen veld te pakken. Hoewel de ploegen aan elkaar gewaagd waren, was het uiteindelijk De Graafschap die de overhand had en uiteindelijk met een nipte overwinning terugkwam: 1-2.

ADO Den Haag begon in het Bingoal Stadion met twee wijzigingen ten opzichte van afgelopen maandag tegen Jong Ajax. Aanvoerder Alex Schalk keerde terug naar de basis en ook Ronny Boakye kon starten. Helaas kwam Sylla niet ongeschonden uit de zware wedstrijd van maandag, waarin ADO Den Haag zestig minuten met tien man moest spelen en daardoor de wedstrijd met De Graafschap moest missen. Aan de andere kant werd Steven van der Sloot aan de vooravond van de wedstrijd tegen Superboeren vrijgesproken, waardoor hij ook op het wedstrijdformulier verscheen.

lr241025ab12222

In de beginfase van de wedstrijd ging het spel heen en weer. Beide teams begaven zich zo nu en dan het rivaliserende gebied op zoek naar het eerste doelpunt. De bezoekende ploeg slaagde er echter al na ruim tien minuten spelen in. Hillen rondde de bal eenvoudig uit een vrije trap af: 0-1. Net hersteld van het doelpunt kreeg ADO Den Haag bijna nog eens te maken met een doelpunt toen Hardeman net over de hoek kopte. De volgende kans die volgde was voor de thuisploeg; Ideho gaf de bal door aan Van Mieghem, die zijn bal na een goede individuele actie in een corner zag omgezet. Er was geen gevaar uit de corner, maar slechts enkele seconden later was er wel gevaar. Ideho viel in het strafschopgebied op de grond, waardoor scheidsrechter Oostrom de bal op de stip legde. Bonis kwam binnen vanaf elf meter en schoot feilloos binnen: 1-1.

lr241025ab12143

ADO Den Haag wist de schade tien minuten na het tegendoelpunt te herstellen en te behouden. Echter dankzij uitstekende reddingen van doelman Nikiema, die twee keer op rij moest ingrijpen. Het Bingoal Stadion op zijn beurt zorgde voor een vermakelijke wedstrijd waarin de teams aan elkaar gewaagd waren. Voor rust wisten beide ploegen niet te scoren: 1-1.

lr241025ab27316

ADO Den Haag begon de tweede helft met een wissel. Boakye was in de kleedkamer van Esajas gebleven. De beste kansen waren voor de thuisploeg in het eerste kwartier van de tweede helft. Zo speelde Ideho vakkundig tegen twee directe tegenstanders, maar schoot daarna in het zijnet. Ook Schalk kwam dicht bij een op maat gemaakte vrije trap van Van Mieghem, ware het niet dat doelman Smits die wist tegen te houden. Aan de andere kant van het veld stond de Haagse doelman ineens oog in oog met Van Gilst. De aanvaller omsingelde Nikiema, maar zag vervolgens dat de post de redding bracht, zodat de inwoners van Den Haag verder geen nadelen hoefden te ondervinden.

Ondanks dat ADO Den Haag een iets sterkere periode kende, kwam De Graafschap weer op voorsprong door een kopbal van Van de Haar: 2-1. Met nog een kwartier op de klok ging het gebruikelijke Haagse Kwartier op pad in de hoop dat dit een extra zetje zou geven om weer dichterbij te komen. Even leek dit werkelijkheid te worden, want Ideho versloeg opnieuw zijn directe tegenstander. Dit keer kwam de snelle buitenspeler echter Smits tegen. Bij aanvalswisselingen werd alles in het werk gesteld om een ​​gelijkspel af te dwingen, maar dat mocht helaas niet baten. ADO Den Haag verloor thuis nipt van De Graafschap: 1-2.