PSV pakt een zwaarbevochten punt uit het bezoek aan Paris Saint-Germain

Siep Engelen22 oktober 2024, 22:57

Laatste update: 22 oktober 2024, 23:02

PSV heeft dinsdag een heel goed punt behaald in de Champions League. Op bezoek bij Paris Saint-Germain kwamen ze tegen de verwachtingen in op voorsprong via Noa Lang, maar zagen Achraf Hakimi in de tweede helft gelijk maken: 1-1. Een overwinning zou zelfs via een ontsnapping mogelijk zijn geweest, ware het niet dat Guus Til deze enorme kans had verspeeld. Door het gelijkspel houdt PSV nog twee punten over, terwijl PSG op vier punten blijft steken.

Peter Bosz moest op het middenveld een oplossing zoeken om de afwezigheden van Joey Veerman en Jerdy Schouten op te vangen. De zestigjarige coach koos met Guus Til, Ismael Saibari en Malik Tillman voor een uiterst aanvallend middenveld. Lang behield zijn oorspronkelijke positie aan het front.

PSV kwam er een minuut later ongeschonden uit. Rechtsback Achraf Hakimi verscheen in het strafschopgebied, maar bleef te lang, waardoor Matteo Dams kon ingrijpen. Na tien minuten volgde de volgende grote kans voor PSG, maar Bradley Barcola ketste zijn schot net naast het doel van Walter Benitez af.

De eerste tussenkomst van de Argentijnse doelman liet niet lang op zich wachten. Na een goede actie van Warren Zaire-Emery kon Kang-In Lee op de rand van de 16e schieten, maar Benítez schoot over de paal. Een minuut later kreeg Ousmane Dembélé een grote kans, maar kopte van dichtbij een voorzet van Nuno Mendes binnen die op de lat belandde.

PSV had het in de eerste helft lastig in Parijs en het mag een klein wonder heten dat zij met voorsprong de kleedkamer binnenkwamen. Dembélé ging los na een foutje in de Eindhovense voorbereiding, waarna PSV, geheel tegen de verwachtingen in, zelfs op voorsprong kwam in het Parc des Princes.

Boscagli kwam voor zijn man uit en onderschepte de bal, waarna PSV snel richting doel kopte. Lang zocht zijn rechterbeen op de rand van de zestienmeter en schoot zeer zuiver in de korte hoek: 0-1. Vlak voor rust ging Boscagli bijna uit zijn dak na een grote fout in de opbouw, maar Benítez redde knap van het schot van Lee.

Na rust zette PSG hard door en werd het doel van PSV heftig aangevallen. Hakimi schoot vanaf een meter of twintig hard op doel. De bal leek recht op Benítez af te gaan, maar de doelman schatte het schot verkeerd in en zag de bal tussen zijn benen stuiteren. Het gelijkspel herstelde het vertrouwen bij de Fransen.

Na een uur spelen kreeg Til de uitgelezen kans om PSV weer op voorsprong te zetten. Tegen Gianluigi Donnarumma koos hij ervoor om de bal naar Lang door te geven, maar Marquinhos kon eenvoudig ingrijpen. Na de grote kans van Til was de Parijse storm in ieder geval gaan liggen, al kwam PSV ternauwernood over de middenlijn.

De ploeg van Bosz kreeg steeds meer het gevoel dat er iets te winnen was en begon voor een punt te spelen. Hakimi was meerdere malen dicht bij de winnende treffer, maar grote duidelijke kansen voor de thuisploeg bleven uit. In de blessuretijd dacht PSG dat ze een strafschop zouden krijgen nadat Boscagli een overtreding op Marco Asensio maakte, maar de VAR draaide die beslissing terug. Benítez redde vervolgens heldhaftig een kopbal van Marquinhos, waarna het punt gevierd kon worden.