Puntenverdeling voor Jong Ajax en tien ADO Den Haag

In de openingsfase bood de onzorgvuldige balbeweging van de Haagse doelman de thuisploeg een uitgelezen kans om de score te openen. Yoram Boerhout had de bal aan zijn voeten, maar wist de kans niet te benutten.

Twintig minuten in de wedstrijd kreeg Jaydon Banel een grote kans en schoot vanaf links, maar een snelle reflex van Haagse doelman Kilian Nikiema voorkwam dat de Ajacied scoorde. De veelbelovende Amsterdammers bleven in de beginfase de meest waarschijnlijke moederploeg. Ondanks hun dominantie konden ze het netwerk niet vinden.

Rode kaart van Van der Sloot
Na dertig minuten stonden de Haagse ploeg nog met tien man. Steven van der Sloot bracht de doorgebroken Banel neer en werd met een rode kaart van het veld gestuurd.

Vlak voor rust pakte Banel opnieuw een krachtig schot, maar zijn afstandsschot werd gepareerd door Nikiema. De ploeg van Frank Peereboom probeerde het eerste doelpunt te maken, maar beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

Voor de tweede helft bracht Jong Ajax twee nieuwe spelers binnen: Diyae Jermoumi en David Kalokoh. Gerald Alders en Banel bleven in de kleedkamer. Ondanks het kleine aantal waren het de Haagse ploegen die na rust de grootste dreiging vormden.

Met nog ruim 25 minuten te gaan werd Jorthy Mokio vervangen door Kayden Wolff. Richting het uur probeerde de thuisploeg druk uit te oefenen, maar tot grote kansen kwam het niet. Om de aanval op te frissen verving Rico Speksnijder Sean Steur.

ADO Den Haag kreeg een grote kans op de tegenaanval, maar Diant Ramaj voorkwam met een uitstekende tackle dat Hagenezen op voorsprong kwamen. De laatste wissel bij de Amsterdammers was Nick Verschuren, die Lucas Jetten verving. Het jonge Ajax slaagde er niet in de wedstrijd naar zich toe te trekken; de eindstand was 0-0.

Jong Ajax – ADO Den Haag 0-0 (0-0)

Rood: 31. Van der Sloot

jong Ajax: Ramaj, Alders (46. Jermoumi), Bouwman, Janse, Jetten (82. Verschuren), Verkuijl, Mokio (64. Wolff), Steur (72. Speksnijder), Faberski, Boerhout, Banel (46. Kalokoh).