ADO Den Haag vecht met tien man voor een gelijkspel

ADO Den Haag scoorde een punt op bezoek bij Jong Ajax. De ploeg van coach Darije Kalezic moest na een half uur met tien man spelen, nadat Steven van der Sloot een rode kaart kreeg. De Haagse ploeg verzette zich goed en vocht goed tot ze in Amsterdam gelijk speelden: 0-0.

Drie dagen na het duel met Roda JC stond de volgende wedstrijd alweer op het programma voor ADO Den Haag. ADO Den Haag begon met tien identieke namen, want aanvoerder Alex Schalk, die geblesseerd raakte in de thuiswedstrijd tegen Roda JC, kwam het duel met de Amsterdammers te vroeg en moest op de bank plaatsnemen. Coach Darije Kalezic koos op het middenveld voor Vigen en gaf Vlak de aanvoerdersband.

lr241021ab10466

ADO Den Haag had in de beginfase van de wedstrijd moeite met de behendige en jonge Ajacieden, waardoor de Amsterdammers hun eerste belangrijke kans kregen. Na een snelle tegenaanval kwam Faberski tussenbeide en mikte op het doel van Nikiema, maar de aanvaller zag zijn schot ternauwernood missen. Na bijna twintig minuten spelen kreeg de thuisploeg opnieuw de kans de score te openen. Een verkeerde pass van Nikiema belandde voor de voeten van Boerbout, gelukkig voor ADO Den Haag corrigeerde de doelman zijn fout en haalde de inzet in de linkerbenedenhoek. Zelf werd Nikiema nog geen twee minuten later opnieuw belangrijk toen hij Banel ineens voor zich zag, maar ook deze poging wist hij te redden.

Na bijna een half uur spelen begon ADO Den Haag steeds meer het vijandelijke doelgebied binnen te dringen, maar de eindpass was nog steeds niet nauwkeurig genoeg. De eerste kans ging naar de Noord-Ierse spits, die zijn poging op de paal zag verdwijnen na een voorzet van Van der Sloot. Ook Van Mieghem scoorde bijna uit een vrije trap, al was het niet omdat zijn schot ook nog eens achter het doel belandde.

lr241021ab10601

En hoewel ADO Den Haag wat meer controle over de wedstrijd kreeg, kregen ze een zware tegenslag te verwerken. Van der Sloot moest met een rode kaart het veld verlaten nadat de scheidsrechter oordeelde dat de rechtsback een doorgebroken speler had neergeslagen. ADO Den Haag moest met slechts tien man en minimaal ruim 60 minuten (in totaal) op de klok verder. De Hagenaars wisten het resterende kwartier van de eerste helft ongeschonden te ontkomen en gingen daarom met een bril naar de kleedkamer.

lr241021ab10545

ADO Den Haag betrad na rust onveranderd het veld van Sportpark De Toekomst. Hoewel ADO Den Haag het met één man minder binnen de lijnen moest doen en zich zeer verdedigend opstelde, wist het ook op de helft van Jong Ajax af en toe gevaarlijk te zijn. Het eerste kwartier creëerden ze echter geen grote kansen, maar ook de Residentie Club gaf niet veel weg. Dit spelbeeld veranderde eigenlijk niet. ADO Den Haag hield goed stand en wachtte gefocust op hun kansen. Even leek het erop dat invaller Boakye de score kon openen uit de tegenaanval nadat Bonis hem doorstuurde, maar doelman Ramaj was in orde. In de slotfase van de wedstrijd was het Jong Ajax die zijn best deed om het doelpunt te forceren, maar het mocht niet baten. ADO Den Haag hield goed stand en bracht de stand in evenwicht: 0-0.