ADO Den Haag komt met tien man niet voorbij een gelijkspel tegen Jong Ajax

Na de uitstekende thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Roda JC moest ADO Den Haag maandagmiddag op de Toekomst in Amsterdam genoegen nemen met een gelijkspel (0-0) tegen Jong Ajax. ADO Den Haag speelde overigens een uur lang met tien man.

Tekst: Ton Beije

Na een half uur spelen werd Steven van der Sloot door scheidsrechter Kevin Puts van het veld gestuurd. Voor hem is het de tweede keer dit seizoen.

Ook ADO Den Haag miste zijn ‘piloot’ en aanvoerder Alex Schalk, die vrijdag voortijdig vertrok. Een duidelijke nederlaag tegen Den Haag. Darij Kalezic introduceerde Lasse Vigen op het middenveld.

Geel

Lee Bonis leek al snel kans te maken, maar Jong Ajax-doelman Diant Ramaj hield de situatie onder controle. Scheidsrechter Puts toonde Ajacied Gerard Alfers in de negende minuut een gele kaart vanwege een overtreding op Joel Ideho. Kort daarna was er nog een kans voor Jong Ajax-speler Jan Faberski, maar zijn schot op de rand van de zestiende ging naast het doel van Nikiema. Een minuut later kreeg Jari Vlak de gele kaart nadat hij Mark Verkuijl vasthield.

Redden

Halverwege de eerste helft opnieuw een kans voor de lokale ploeg. Jaydon Banel verscheen voor doelman Nikiema, die een fraaie redding maakte en zijn fout in de verdediging goedmaakte. Aan de andere kant probeerde Daryl van Mieghem het twee keer met een voorzet (waarvan één uit een vrije trap), maar het mocht voor de bezoekers niet baten. Matteo Waem, die daar liep, zag de bal uit zijn schoen glijden.

Rood

Na een half uur moest ADO Den Haag met tien man verder vanwege de eerder genoemde rode kaart van Steven van der Sloot. In het eerste bedrijf zijn er nog twee opties voor Jong Ajax. Nikiema redde echter opnieuw het schot van Yoram Boerhout en toen Ideho de bal simpel overhandigde kreeg Jaydon Banel de kans om te schieten, maar Nikiema bleek opnieuw het obstakel te zijn. De rust viel met 0-0.

Volley

Na rust maakten de Amsterdammers al snel een verkeerde terugspeelbal, maar doelman Diant Ramaj wist de bal te redden. Sean Steur probeerde het na bijna een uur spelen met een volley, maar zijn schot ging naast het ADO-doel. Doelman Nikiema probeerde in de tweede helft regelmatig tijd te kopen en dat kostte hem vijf minuten voor tijd een gele kaart. Al in de extra tijd (er kwamen zo’n vijf minuten bij) kwam ADO Den Haag als beste uit de bus doordat Yoram Boerhout in kansrijke positie over de bal ging. In de stromende regen floot Puts in de 95e minuut en kon ADO Den Haag nog een punt meenemen naar Den Haag, waardoor het zeven punten zijn uit de laatste drie wedstrijden.

De Graafschap bezoekt vrijdag vanaf 20.00 uur het Bingoalstadion.