Zaalvoetbal: zvv Den Haag blijft winnen en verslaat ook zvv Middelburg

Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week op OACN Boys stond de volgende wedstrijd alweer op het programma. ZVV Middelburg bezocht het Zuiderpark, dat behoorlijk vol stond. Deze ploeg staat momenteel laatste, maar is nog steeds een tegenstander die niet onderschat moet worden, gezien de geschiedenis van hun eerdere tegenstanders.

Tekst: Nick Taal

zvv Den Haag begon gefocust aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief en kwam snel op voorsprong. In de tweede minuut ontsnapte Yassin Irzi langs de zijlijn en zijn voorzet werd door zvv Middelburgse verdediger Mahyar Emamjomeh richting doel gekopt: 1-0. Er ontstond een meer open wedstrijd, waarin ZVV Middelburg meer met de doelman ging spelen. Er werd een optisch voordeel behaald, maar zvv Den Haag stond goed gepositioneerd en er ontstonden geen grote kansen.

hak de bal

De Hagenaars waren echter niet klinisch genoeg om dat in die periode af te straffen, al had een briljante actie van Mo el Osrouti met een kruisschot meer geluk verdiend. Zvv Den Haag kwam echter met 2-0 op voorsprong dankzij een specialiteit van Djamel Boerstra die met een subtiel achterhakje de uitstekende doelman van zvv Middelburg versloeg.

Klop

Hetzelfde beeld na de pauze. zvv Den Haag was duidelijk op zoek naar de knock-out, maar slaagde niet in de definitie en zvv Middelburg zocht wanhopig naar de gelijkmaker. De wedstrijd werd iets ingewikkelder en zvv Middelburg kreeg diverse gele kaarten om zvv Den Haag op afstand te houden. In de dertig minuten beging de bezoekende ploeg een overtreding in het doelgebied en werd de strafschop feilloos uitgevoerd door Djamel Boerstra en was de 3-0 een feit.

slechte schakelaar

ZVV Den Haag dacht even dat het al in veilige haven zat, maar kwam teleurgesteld over. Een nieuwe fout in het doel van zvv Middelburg en een daaropvolgende slechte conversie van zvv Den Haag verpletterde de uitstekende bezoekende doelman Arash Emamjomeh en liet doelman Oussama Zayzaoui met een verwoestend schot geen opties meer: ​​3-1. Er klonk een luid applaus vanaf de tribunes. zvv Den Haag herstelde binnen een minuut het doelsaldo. Allereerst kreeg zvv Den Haag een tienmetertrap na de zesde overtreding van de gasten. Kapitein Mo Ouarraki (foto) zvv Den Haag schoot in de benedenhoek en kwam op een 4-1 voorsprong.

Pech

Binnen een minuut maakte dezelfde speler er 5-1 van en werd beloond voor zijn goede spel. Nog een trap van tien meter en nu was het Anouar Zibouh die de bal uitvoerde. Hij schoot de bal hard, maar de doelman won de wedstrijd en de stand was 5-1. De ongelukkige speler van de avond was doelman Oussama Zayzaoui, die ook een goede wedstrijd speelde. In een één-op-één met de aanvaller van ZVV Middelburg onderschepte hij de bal correct, maar de scheidsrechter oordeelde dat het een overtreding was en toonde hem de rode kaart. Invaller Elías Chouardi betrad het veld en redde vakkundig de vrije trap. ZVV Middelburg herstelde zich echter in deze man-plus-situatie tot 5-2. De bezoekende ploeg rook bloed en even was de organisatie in de zvv Den Haag nog steeds niet goed en in de 39e minuut stond het 5-3 op het scorebord. zvv Den Haag herstelde zich en speelde de laatste minuut routinematig. Een verdiende overwinning voor zvv Den Haag gezien de wedstrijd, maar die zal moeten worden weggegooid in de overtuiging dat we de talrijke kansen beter zullen moeten benutten.

Volgende week hebben we een vrije week, een goed moment om onze batterijen op te laden in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Watergras op 1 november.