Uitstekend Weimar houdt Feyenoord op gelijke hoogte tegen Ajax en FC Utrecht nieuwe koploper

Amerikaans voetbalGewijzigd

Zie de samenvatting van Feyenoord-Ajax

Ajacieden hebben voor het eerst dit seizoen punten verspeeld. De Amsterdammers, die in de eerste helft veel kansen kregen, kwamen niet tot scoren tegen Feyenoord: 0-0. Feyenoord-doelman Jacintha Weimar had een glansrol.

FC Utrecht profiteerde van het puntenverlies van Ajax en pakte de eerste plaats door een 4-3 thuiszege op ADO Den Haag. Daarmee is Utrecht de enige ploeg in de dames eerste divisie die geen punten verspeelt.

Stand vrouwen Premier League

Ella Van Kerkhoven probeerde Regina van Eijk van ver te verrassen, maar de Ajax-doelman was attent.

Reddingsacties in Weimar

Het was echter vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van de Rotterdammers. Doelman Weimar hield haar ploeg meerdere keren op de been met reddingen op schoten van Tiny Hoekstra, Lily Yohannes en Lotte Keukelaar.

Na rust zag Ajax-aanvaller Danique Tolhoek er meteen gevaarlijk uit, maar Weimar stond opnieuw in de weg.

Bekijk hieronder de reactie van Jacintha Weimar:

Keukelaar vindt dat Ajax naar zichzelf moet kijken: ‘Hier hadden we meer uit moeten halen’

Ook in de tweede helft had Ajax het meeste balbezit, maar veel grote kansen waren er niet. Sherida Spitse nam een ​​vrije trap van afstand en het schot van Hoekstra ging naast een Feyenoord-verdediger.

Feyenoord, dat vorige week met 3-0 verloor van FC Utrecht, hield zich goed staande in de finale.

Het is de tweede keer dat een wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax Vrouwen in een gelijkspel eindigt. Feyenoord won in 2021 alleen de eerste editie. Ajax won de overige zes keer.

Utrecht laatste ADO-comeback, Twente ontsnapt

Op het Sportcomplex Zoudenbalch stond FC Utrecht bij rust al met 3-0 voor ADO dankzij doelpunten van Gera op den Kelder, Lotje de Keijzer en Nurija van Schoonhoven.

Manon van Raay scoorde na rust voor ADO, waarna Nikita Tromp de voorsprong verdubbelde voor Utrecht en Lobke Loonen het nog spannender maakte met twee ADO-goals in de finale.

Op bezoek bij Telstar zette Jaimy Ravensbergen Twente op voorsprong met een kopbal en Nikee van Dijk verdubbelde de score met een prachtig schot in de bovenhoek.

Twente miste diverse mogelijkheden om de score op te voeren en na de gelijkmaker van de Japanner Chinatsu Kira na rust werd de situatie nog spannender. Na balverlies tegen Twente miste Telstar-aanvoerder Jannette van Belen een duidelijke kans.