Jong Sparta Rotterdam verliest regioderby tegen Barendrecht

Jong Sparta Rotterdam verloor vanmiddag in een doelpuntenspektakel van Barendrecht. Op Sportpark De Bongerd was de stand 5-3. Jesse Bal scoorde twee doelpunten voor Jong Sparta, het andere doelpunt kwam van Ayoni Santos.

Door een 3-1 overwinning op Koninklijke HFC reisde Jong Sparta met vertrouwen af ​​naar Barendrecht. Zeker omdat de tegenstander vanmiddag na een goede seizoensstart zijn laatste twee wedstrijden verloor. Jeff Stans moest echter een aantal grote aanpassingen doorvoeren in zijn opstelling en de coach voerde in totaal zes wijzigingen door. Rik Suur maakte het doelpunt, want Kaylen Reitmaier zit vanmiddag in het A-elftal, Kjeld van den Hoek startte centraal in de verdediging en Giannino Vianello keerde na zijn interlandverplichtingen terug als linksback. Op het middenveld kreeg Jorn Triep de voorkeur boven Viggo Guit, terwijl Jesse Bal als spits begon en Egeron Gorisson de afwezige Aymane Bais verving. Voor laatstgenoemde was dit zijn officiële (basis)debuut.

Jong Sparta kende een moeizame beginfase, waarin het al in de eerste speelminuut de 1-0 voorsprong verspeelde. Tren Drexhage zette doelman Rik Suur meteen aan het werk, maar hij had een antwoord op zijn poging. Tien minuten later werd Suur echter verslagen. Joey Jongman scoorde van ver wonderwel en liet Suur kansloos: 1-0. Na dat doelpunt begon Jong Sparta iets beter aan de wedstrijd en creëerde kansen. De eerste ging naar Jorn Triep na een knappe kopbal van Jesse Bal die over schoot. Twee minuten later was er een goede combinatie tussen Ayoni Santos, Dylan van Wageningen en Triep, maar ook Hamza el Dahri slaagde er niet in de bal tussen de palen te krijgen. Egeron Gorisson kreeg hem na wederom goed werk van Bal. Hij schoot echter rechtstreeks op doelman Bradly van der Meer.

Na een halfuur spelen werd echter het verdiende gelijkspel gescoord. Van Wageningen gaf een uitstekende steekpass op Santos, die Bal opzette. De aanvaller bleef kalm en scoorde het tweede doelpunt van het seizoen: 1-1. Het feest tussen de Kasteelheren was echter van korte duur, want twee minuten later kwam Barendrecht weer op voorsprong. Met een krachtig schot liet Bram de Bruin Suur kansloos en maakte de stand 2-1. Jong Sparta liet echter ook zien snel te kunnen reageren, want in de 35e minuut stond het al 2-2. Santos, de omroeper van de 1-1, schoof de bal onder doelman Van der Meer door na een voorzet van Gorisson. Het doelpuntenfeest was nog niet voorbij, want zes minuten later profiteerde Drexhage van de zwakke verdediging van Jong Sparta: 3-2. Vlak voor rust kreeg de ploeg van coach Jeff Stans opnieuw een klap te verduren. Opnieuw stond de verdediging open voor Jong Sparta, dat De Bruin de 4-2 zag maken na een voorzet van Brent Vugts.

Na rust moest Jong Sparta hem achtervolgen, maar de Rotterdammers hadden de handen vol aan Barendrecht. De thuisploeg was dankzij Taner Bayram dicht bij de 5-2, maar de middenvelder schoot naast. Drie minuten later konden we echter alsnog 5-2 scoren. Jay-Keane Chukwu leek, koud op het veld, Barendrecht naar drie punten te leiden in zijn eigen Sportpark De Bongerd. Ook na deze tegenslag gaf Jong Sparta niet op en jaagde op de 5-3 voorsprong. Gorisson kreeg een grote kans, maar de bal ging naast. Een paar minuten later had El Dahri alsnog de 5-3 op zijn schoen staan, maar de middenvelder schoot naast.

In de slotfase bleef Jong Sparta zoeken naar de 5-3 en liet veel ruimte achter. Timo de Graaf profiteerde daar bijna van, maar kon Suur niet verschalken. Aan de andere kant lukte het Bal vanmiddag voor de tweede keer. Na een uitstekende lange bal van Delano Vianello maakte de aanvaller er 5-3 van, maar die kwam te laat, in de 89e minuut kon Jong Sparta een echt spannende slotfase niet meer afdwingen.

Daardoor verloren ze met 5-3 in Barendrecht. De ploeg van coach Jeff Stans zakt naar de elfde plaats, Spakenburg komt volgende week op bezoek.