ADO Den Haag Vrouwen met lege handen, nipte nederlaag tegen FC Utrecht

ADO Den Haag Vrouwen miste zondag de kans om terug te stuiteren tegen FC Utrecht. Een uitstekende tweede helft was niet genoeg om de achterstand in het catastrofale eerste bedrijf te compenseren.

Foto’s: Eric de Wit

Op sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht begonnen de Haagse vrouwen als team met twee zeperds achter zich. Voorzichtigheid was het devies en de gasten zetten simpelweg niet onder druk of creëerden geen kansen. Aan de andere kant zorgde de verdediging ervoor dat de thuisploeg niet gevaarlijk kon worden. Aanvoerder Barbara Lorsheyd hoefde pas na een kwartier voor het eerst een bal te serveren.

Toen volgden twaalf catastrofale minuten. Een slecht weggewerkte hoekschop bracht FC Utrecht in de twintigste minuut op voorsprong. Nog geen vijf minuten later diende de aanval van Utrecht zich aan met de 2-0-stand verpakt in inpakpapier. En net na een half uur zorgde een vrije pass richting het Haagse doel er meteen voor dat het 3-0 werd. De wedstrijd leek in korte tijd volledig beslist. Toen er weer een Domstedelijk-aanvaller vrij voor haar verscheen, voorkwam Lorsheyd met een knappe redding de 4-0-voorsprong. De Utrechtse doelman hoefde in de eerste helft niet één keer in te grijpen.

Met Iris Remmers als vervanger van Cheyenne van den Goorbergh begon ADO Den Haag aan de tweede helft in de hoop zich te verbeteren. Louise van Oosten zorgde voor het eerste gevaar in Den Haag. Zijn lob ging van afstand naast. Een schot van Manon van Raay nadat een voorzet van Van Oosten werd geblokt. Zou er nog iets in zitten? Toen het uur om was, deed ADO Den Haag er iets tegen. Van Raay onderschepte een schot van de Utrechtse doelman en keerde de bal direct terug tussen de palen: 3-1. Nog geen twee minuten later was de marge bij de eerste kans van FC Utrecht wederom drie. Een comeback leek dus opnieuw een ‘mission Impossible’.

In het Haagse arrondissement had Lobke Loonen zeker het genoegen om het doelpunt van de wedstrijd te scoren. Na een pass van Remmers raakte de Haagse topscorer het centrum met een prachtige gebogen bal. Coach Stephan Vos verruilde direct een verdediger (Bo Vonk) voor een aanvallende kracht (Victoria Boerboom). Bol was dicht bij de 4-3 na een voorzet van Boerboom. De bal belandde in het zijnet. De vrije trap van Kayra Nelemans ging over de hoofden van Haag. Eén minuut voor tijd arriveerde de prijs. Lobke Loonen bracht de stand terug naar 4-3 door een bal van Bol. Nelemans kreeg nog een laatste kans uit Den Haag, maar zijn schot met rechts ging naast.