Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 verloor in de laatste minuten in Rotterdam

ADO Den Haag O21 verloor de eerste oefenwedstrijd van de tweede voorbereidingshelft met 6-3 van Excelsior Rotterdam O21.

Foto’s: Rick van Zon

Hoewel coach Ervin Lee als aandachtig toeschouwer op de tribune aanwezig was, zaten Henk de Zeeuw en Albert van der Dussen als technisch duo op de bank. Beide coaches verzorgden voorafgaand aan deze wedstrijd ook de training vanwege de vakantie van de coachingstaf van ADO Den Haag O21.

Voor Henk de Zeeuw was het een win-winsituatie, want na het vertrek van enkele spelers van ADO Den Haag O21 sloten ook spelers van ADO O19 aan voor deze wedstrijd. De Zeeuw was in het verleden de assistent van Gerard van Ruitenburg bij ADO O21 en zal daarom komend seizoen de leiding over ADO O19 overnemen.

ADO Den Haag O21 domineerde ruim tachtig minuten van de wedstrijd en ging de rust in met een 1-3 voorsprong dankzij doelpunten van Bram Wesseling, Jaynilson Geoffrey en Jaydavon Haas.

Vrijwel direct na rust maakte Excelsior O21 de stand 2-3. In minuut vijftien annuleerde de scheidsrechter een strafschop tegen de Haagse ploeg, om deze na een minuut aan de andere ploeg toe te kennen. Dat was het moment waarop ADO Den Haag O21 de concentratie verloor en in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog drie doelpunten moest incasseren, waardoor de wedstrijd met 6-3 werd verloren.

ADO Den Haag O21 begon de wedstrijd met slechts vier spelers in de basiself van O21: doelman Caleb Kramer, verdediger Daniël Lopes Varela en aanvallers Jaydavon Haas en Jaynilson Geoffrey. Van het ADO O19 stonden Bodo Djesi, Ties Brouwer, Sem Deri, Ersi Bode, Senne Steijlen en Bram Wesseling op het veld.

Technisch duo in deze wedstrijd: links Henk de Zeeuw, rechts Albert van der Dussen

De bank en dus de basis in de tweede helft bestond uit spelers van O21, met uitzondering van Clydel Kigongo (ADO O19). Ellijah Velland en Enoch George, beiden vorig seizoen spelers van ADO Den Haag O21 maar nu zonder club, zaten ook op de bank en kwamen na rust in het veld.

Aanstaande zaterdag 3 augustus komt ADO Den Haag O21 weer in actie. Om 13.30 uur staat Tweede Divisie-rivaal Jong Sparta tegenover elkaar in het eigen Zuiderpark.