Feyenoord krijgt in Lissabon een pak slaag van Benfica

Feyenoord verloor in Lissabon met 5-0 van SL Benfica in de Eusébio Cup. In twintig minuten waren er vier doelpunten gescoord voor de thuisploeg en de ploeg van Brian Priske had vooral in de eerste wedstrijdhelft nauwelijks tijd om te voetballen. Aanstaande woensdag wacht AS Monaco op je in De Kuip als generale repetitie voor de wedstrijd Johan Cruijff Schaal aanstaande zondag in Eindhoven tegen PSV.

De ploeg van Brian Priske kende een opmerkelijke beginfase waarin de thuisploeg in tien minuten maar liefst vier doelpunten wist te scoren. Gianluca Prestianni opende in de negende minuut de score. Met wat geluk kreeg de kleine Benfica-aanvaller de bal voor zijn voeten via de verdediging van Ramiz Zerrouki en rolde de bal vervolgens behendig om Justin Bijlow heen in de verre hoek.

Vijf minuten later kwam Benfica op gelijke hoogte met 3-0 dankzij twee doelpunten van voormalig AZ-aanvaller Pavlidis, die tot tweemaal toe op de juiste plek stond om de bal aan te raken. In de achttiende minuut scoorde de thuisploeg opnieuw. Jan-Niklas Beste benutte de vrije trap vanaf een meter of twintig en was via een Feyenoord-speler opnieuw Justin Bijlow te slim af. In het restant van de eerste helft kreeg Feyenoord nauwelijks goede kansen om iets terug te geven en gingen beide ploegen met een stand van 4-0 naar de kleedkamer.

Halverwege de wedstrijd verving Feyenoord Wellenreuther door Bijlow. In de 49e minuut kwam er eindelijk een goede kans voor de Rotterdammers. Na een goede aanval van Feyenoord schoot Igor Paixão de bal net over het Portugese doel. Tien minuten later was Santiago Giménez dicht bij een doelpunt voor de Rotterdammers, maar de Portugese verdediging werkte de bal op tijd vlak voor de doellijn weg.

Na een uur spelen voerde Priske drie wijzigingen door. Giménez, Geertruida en Hadj Moussa verlieten het veld voor Ueda, Zekiel en Lingr. Feyenoord kreeg iets meer balbezit en was actiever op de helft van de tegenstander. Voor onder meer Dávid Hancko en Ondrej Lingr waren er meerdere opties. In de 74e minuut leek invaller David Neres de 5-0 te maken, maar de aanvaller van Benfica stond buitenspel. In het laatste kwartier maakten ook Plug, Pedersen, Read en Tsoungui hun opwachting. In de 90e minuut kopte Cabral de 5-0 tegen de touwen voor Benfica en bezorgde de Rotterdammers een pak slaag.

Aanstaande woensdag 31 juli wacht er weer een oefenwedstrijd voor de Rotterdammers. Dit keer de jaarlijkse openingswedstrijd in De Kuip tegen AS Monaco. Dat duel, in aanloop naar de Johan Cruijff Schaal tegen PSV aanstaande zondag, begint om 19.30 uur. Abonnees kunnen hun eigen plek claimen. Feyenoord – AS Monaco is een kameradenwedstrijd. Begeleiders hebben via e-mail een kortingscode voor gratis toegang ontvangen.

SL Benfica 5-0 Feyenoord