Jong Sparta is te sterk voor OJC Rosmalen |

Het jonge Sparta Rotterdam speelde vanmiddag tegen OJC Rosmalen. In Capelle aan den IJssel ging de ploeg uit de Derde Divisie met maar liefst 6-0 onderuit. Aymane Bais scoorde er twee, terwijl ook Dano Lourens, Younes Jaber el Meftahi, Layee Kromah en Giannino Vianello scoorden.

Jong Sparta is inmiddels halverwege de voorbereiding. In de eerste vier oefenwedstrijden wonnen ze één keer, verloren ze twee keer en speelden ze één keer gelijk. Die overwinning boekte Jong Sparta in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Jong PSV (1-2), waarna nederlagen tegen Spakenburg (3-0) en Jong AZ (5-0) volgden. Afgelopen dinsdag trainde Jong Sparta voor de vierde keer dit seizoen. In die wedstrijd tegen Barendrecht kwam er uiteindelijk geen winnaar, nadat de ploeg van coach Jeff Stans drie keer van een achterstand kwam (3-3).

Jong Sparta is vanmiddag op Sportpark Couwenhoek begonnen aan het tweede deel van de voorbereiding tegen OJC Rosmalen, waarin ook vier oefenwedstrijden zijn opgenomen. Stans had in deze wedstrijd de beschikking over Team A-doelman Kaylen Reitmaier, die eveneens onder de lat stond. Daarnaast behoorden ten opzichte van afgelopen dinsdag ook Alegria Zenguele, Max de Ligt, Younes Jaber el Meftahi, Dano Lourens en Aymane Bais tot de basiself.

De jongeling van Sparta vertrok uit de startblokken en opende na zeven minuten de score. Younes Jaber el Meftahi, die vanmiddag als ‘tien’ speelde, overhandigde de bal op een presenteerblaadje aan Aymane Bais. De aanvaller rondde koel af: 1-0. Tien minuten later was de stand na een opvallende combinatie 2-0. Ayoni Santos haalde Dano Lourens in, die goed printte. Even later was de aanvaller niet langer de doelpuntenmaker, maar de omroeper. Meftahi kon vervolgens van dichtbij binnenschieten: 3-0. Rosmalen was nog niet bekomen van deze klap, toen Jong Sparta in het eerste halfuur opnieuw ten aanval trok. Opnieuw was Lourens op doel, maar dit keer haalde hij Bais in. De aanvaller scoorde vanmiddag zijn tweede doelpunt.

Hoewel het na een halfuur spelen al 4-0 stond, bleef Jong Sparta in het restant van de eerste helft gretig zoeken naar meer doelpunten. Die doelpunten zijn er ook gekomen. Giannino Vianello stond koel op het veld toen hij testspeler Layee Kromah een gouden kans bood. Hij verhoogde de marge naar vijf, waarna vlak voor rust de stand op 6-0 stond. Vianello, die te boek staat als jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Jong Sparta, scoorde een gecontroleerd doelpunt na een voorzet van Santos.

Met de 6-0 stand bij rust wist iedereen op sportcomplex CVV Zwervers dat de wedstrijd beslist was. OJC Rosmalen wilde in de tweede helft vooral de schade beperken, terwijl Stans ervoor koos veel nieuwe spelers binnen te halen. Eén van die jongens was Jorn Triep, die de grootste kans van de tweede helft kreeg, maar de middenvelder miste die. Aan de andere kant deed Rosmalen slechts één serieuze doelpoging. Kaylen Reitmaier, die een rustige middag kende, was attent en stond geen eredoelpunten toe.

Na een weinig spectaculaire tweede helft was de stand nog steeds 6-0 en had Jong Sparta geen kinderen bij OJC Rosmalen. De Kasteelheren spelen tot de competitiestart op 17 augustus nog drie oefenwedstrijden tegen GVVV. Aanstaande zaterdag staan ​​de eerste rivalen tegenover elkaar op Sportcomplex De Aftrap ADO Den Haag O21.

Jong Sparta Rotterdam: Kaylen Reitmaier, Alegria Zenguele, Marvin Young (30. Noah Sandvliet), Max de Ligt (30. Giannino Vianello), (67. Viggo Guit), Giovanni Mulumba, Dylan van Wageningen, Layee Kromah (67. Angelo Kamperveen ), Ayoni Santos (46. Egeron Gorisson), Dano Lourens (46. Jesse Bal), Younes Jaber el Meftahi (46. Jorn Triep), Aymane Bais