FC Utrecht maakt in het laatste kwart het verschil tegen FC Schalke 04

Kijk, richt, schiet, juich. Het klinkt veel simpeler dan het is, maar tegelijkertijd is het precies wat Anthony Descotte doet in de slotfase van FC Schalke 04 – FC Utrecht. De Belgische aanvaller ontvangt de bal van Jens Toornstra, komt vervolgens oog in oog te staan ​​met doelman Ron-Thorben Hoffmann en schiet de bal vervolgens zo efficiënt mogelijk door de benen van de gesloten paal. Descotte maakt de stand op 0-2 en beslist daarmee de oefenwedstrijd, die gespeeld zal worden op veld 2 van het oefenterrein van FC Schalke 04, waartoe geen toeschouwers worden toegelaten omdat er diezelfde dag een concert zal worden gehouden door Taylor Swift in de aangrenzende Veltins Arena. .

Ohio opent de score
Terwijl Descotte dertig minuten speelt in Gelsenkirchen, zijn er ook spelers van FC Utrecht die er 90, 75, 60, 45 of 15 bij optellen. In de ploeg van coach Ron Jans zijn alle wissels al doorgevoerd voordat de score wordt geteld. . Geopend. Het eerste doelpunt valt in de 77e minuut. Siebe Horemans vindt Noah Ohio, die effectief scoort: 0-1.

Pollepel
De eerste keer werd het werkelijkheid dankzij de doelpunten van Ohio en Descotte: FC Utrecht had nog nooit eerder gewonnen van FC Schalke 04. In Utrecht ontmoeten de clubs elkaar in 2000 (1-3), 2004 (0-0) en 2007 ( 1-1) en in Gelsenkirchen treffen beide FC’s elkaar in 2022. Die wedstrijd eindigt in 1-0. Maar deze keer kwam het niet van een Duits doelpunt. FC Utrecht krijgt nauwelijks kansen tegen en als dat gebeurt, houdt Vasilis Barkas stand.

Vakkundig omgegaan met kansen
Bovendien zijn de kansen aan de andere kant van het veld niet al te groot. De grootste dreiging voor Utrecht wordt in de eerste helft gevormd door Miguel Rodríguez en Victor Jensen. Na rust zijn er geen kansen, maar Utrecht FC laat zien dat ze de kansen die ze krijgen weten te benutten.

Volgende tegenstanders van Frankrijk en Italië
Na ploegen uit Nederland (USV Elinkwijk), Denemarken (Silkeborg IF), Qatar (Al-Rayyan SC) en Duitsland (FC Schalke 04) te hebben ontmoet, staat FC Utrecht in de volgende oefenwedstrijd tegenover een Franse formatie: de RC Lens komt uit op zaterdag 27 juli als tegenstander in een vriendschappelijke wedstrijd die achter gesloten deuren wordt gespeeld. FC Utrecht begint dan aan de Italiaanse tour: op donderdag 1 augustus is Venezia FC hun rivaal in stadion Galgenwaard. De kaartverkoop voor dat feest begint morgen (zaterdag).

FC Schalke 04 – FC Utrecht 0-2 (0-0)
77 Noach Ohio 0-1
83 Antonio Descotte 0-2

Gele kaart: Janick Bachmann (FC Schalke 04).