ADO Den Haag verloor nipt met 1-2 in de oefenwedstrijd tegen Patro Eisden

ADO Den Haag verloor nipt met 1-2 in een spannende oefenwedstrijd tegen Patro Eisden uit Maasmechelen, België. De Belgische ploeg kwam na een half uur uit een vrije trap op voorsprong, maar Finn de Bruin wiste kort na rust de achterstand uit met een wonderbaarlijk doelpunt. Kort daarna vielen de bezoekers in een normale situatie opnieuw aan en ADO Den Haag kon niet meer terugkomen. De aandacht richt zich nu op de concentratie die maandag in Zeeland begint.

De Haagse bewoners hadden zaterdagochtend geen toegang tot Kürsad Sürmeli en Lasse Vigen, die vanwege een blessure niet konden spelen. Alex Schalk nam daarmee de aanvoerdersband over bij afwezigheid van Sürmeli.

2024 07 20 ado la beuk patron eisden 1

Patro Eisden begon vol energie te trainen in een warm en zonnig Princesa Irene Sports Park. De eerste kansen waren voor de Belgische bezoekers. ADO Den Haag hield echter lange tijd de nul, mede dankzij het goede werk van Hugo Wentges. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van coach Darije Kalezic beter in de wedstrijd, maar het eerste doelpunt kwam van de andere kant. Uit een rebound na een bezoekende fout schoot Wilmots tegen de touwen en maakte er van dichtbij 0-1 van. Voor rust kregen beide ploegen een grote kans, maar de stand bleef gelijk.

2024 07 20 ado la beuk patron eisden 6

Na rust kwam ADO Den Haag met dezelfde namen uit de kleedkamer en nam de thuisploeg direct het initiatief. Het offensief van de Hagenaars leidde al snel tot de gelijkmaker met een wonderbaarlijk doelpunt. Het schot van Finn de Bruin vanaf de tweede lijn raakte de lat en vervolgens op de rug van de doelman. Helaas slaagden de geelgroenen er niet in om op te schuiven en het duurde niet lang voordat de stand 1-2 werd. Opnieuw was het Patro Eisden die in een standaardsituatie wist te scoren. Dit keer was het Dijkhuizen die naar huis ging.

2024 07 20 ado la beuk patron eisden 7

In de slotfase kon ADO Den Haag geen vuist meer maken en bleef het spelbeeld ondanks enkele wissels hetzelfde: de bezoekers hadden een lichte voorsprong en ADO Den Haag verwachtte snelle tegenaanvallen. De nipte eindstand van 1-2 was dan ook een goede weerspiegeling van de wedstrijd.