Goede loting voor ADO Den Haag tegen Sparta Rotterdam

De oefenwedstrijd tussen Sparta Rotterdam en ADO Den Haag werd gespeeld op het complex De Jonge Spartaan in Middelharnis en was een wedstrijd voor een goed doel: de opbrengst van de kaartjes gaat naar stichting ALS. De wedstrijd eindigde met een 1-1 gelijkspel.

Tekst: Ton Beije | Foto’s: Eric de Wit

Zo bleef ADO Den Haag ongeslagen in hun derde oefenduel. Na overwinningen op Laakkwartier (0-9) en Westlands Team (1-3) stonden ze nu onbeslist tegen Sparta uit de Eredivisie met beide doelpunten in de eerste helft: 1-1.

Bekende namen verschenen in de basiself van de ploeg van coach Darije Kalezic. Alleen op de linksbackpositie stond Ronny Boakye, van Onder 21, en rechts was nieuwkomer Steven van der Sloot weer actief.

In de eerste minuten was er niet veel te doen op het Sportpark Spartacus van de zeer gastvrije De Jonge Spartaan. De eerste opmerkelijke momenten pas na tien minuten. Voor Sparta bereidde Tobias Lauritsen de bal goed voor op verdediger Said Bakari, maar zijn schot ging diagonaal voorbij het Haagse doel. Op hetzelfde moment gaf aanvoerder Kürsad Sürmeli aan dat hij niet verder kon spelen. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Finn De Bruin.

Halverwege de eerste helft probeerde Jari Vlak het van afstand, maar zijn schot ging net naast het Rotterdamse doel. In de daaropvolgende aanval werd een schot van Finn de Bruin gered door doelman Nick Olij. Een minuut later verscheen Arno Verschueren plotseling alleen voor doelman Hugo Wentges na een steekpass van Pelle Clement, maar de Haagse doelman reageerde alert met zijn voet en voorkwam het doelpunt.

Na een half uur spelen kwam Sparta vreemd genoeg op voorsprong. Doelman Wentges aarzelde even om de bal weer in het spel te brengen, zag plotseling Lauritsen verschijnen en schoot hem neer, waarna de bal in het Haagse doel terechtkwam: 0-1. Een goedkope openingstreffer voor de Spartanen.

ADO Den Haag wist echter snel weer in de wedstrijd te komen. Met nog zeven minuten te gaan in de rust wist Daryl van Mieghem doelman Nick Olij te verrassen met een vrije trap vanaf de linkerflank: 1-1. Jort van der Sande verscheen voor de Sparta-doelman, maar raakte de bal niet meer aan. Met de stand op 1-1 was ook de pauze aangebroken.

Bij Sparta waren er geen wijzigingen in de tweede divisie en ook Darije Kalezic liet zijn ploeg met dezelfde formatie starten. Zes minuten later leek Daryl van Miegem de Haagse ploeg op voorsprong te zetten met een voorzet van Joel Ideho, maar doelman Olij kon ternauwernood een handje helpen en stopte ten koste van een hoekschop. Ook Vlak en Alex Schalk probeerden het tevergeefs, maar ook doelman Olij was goed bij het schot van Ideho.

ADO Den Haag had in de eerste twintig minuten van de tweede helft duidelijk het initiatief. Toen vonden er veel wisselingen plaats bij Sparta en bracht Kalezic in het laatste kwartier ook acht nieuwe spelers en doelman Kilian Nikiema naar ADO Den Haag. Alleen Finn de Bruin en Matteo Waem bleven overeind. Waem werd kort voor tijd vervangen door Sinan Özen. Sparta wist niet meer gevaarlijk te worden, maar ook ADO Den Haag leek zijn kruit te hebben uitgeput. Het werd 1-1.