ADO Den Haag speelt in oefenduel tegen Sparta met 1-1 gelijk

In de derde trainingswedstrijd van de voorbereiding stond ADO Den Haag in Middelharnis tegenover Sparta Rotterdam van de Eredivisie. Deze oefenwedstrijd was meer dan alleen een mooi teken: de opbrengst van de kaartjes werd gedoneerd aan een goed doel; Stichting ALS. Op Sportpark Spartacus vielen alle doelpunten in de eerste helft, waardoor de ploegen de benefietwedstrijd met een 1-1 gelijkspel afsloten.

De basiself van ADO Den Haag bestond uit vaste en bekende namen. Boayke, van de jeugdopleiding van ADO Den Haag, completeerde de ploeg op de linksbackpositie.

lr240713ab17583

De eerste minuten van de wedstrijden werden gecontroleerd. Beide ploegen gaven de bal rustig door en wachtten op hun kansen. Na bijna tien minuten spelen kwam dit. Van Sparta’s kant kon de opkomende Bakari het eerste schot afvuren, nadat Lauritsen hem op een presenteerblaadje had achtergelaten. De rechtsback zag zijn schot van richting veranderen. Helaas voor ADO Den Haag moest er in de beginfase van de wedstrijd een wijziging plaatsvinden. Helaas kon aanvoerder Surmeli niet verder en werd vervangen door De Bruin.

lr240713ab17746

Het duurde geruime tijd voordat ADO Den Haag in een vijandig doelgebied verscheen. De inspanningen van Vlak en Van der Sande waren niet precies genoeg, waardoor de score halverwege de eerste helft nog steeds op het scorebord stond. Na een halfuur spelen wist Lauritsen zichzelf in scoringspositie te brengen, maar ook de Sparta-aanvaller verzuimde de score te openen. De Rotterdammers hadden het voordeel, maar dat was tot nu toe niet effectief. Een fout van doelman Wentges zorgde er uiteindelijk voor dat Sparta op voorsprong kwam. ADO Den Haag gaf niet op en probeerde nog voor rust de stand gelijk te trekken. Dit werkte ook. Een stevige vrije trap van Van Mieghem leek voor Van der Sande raak te komen, maar die belandde regelrecht in de touwen: 1-1. Zo gingen de teams bij rust met een stand van 1-1 naar de kleedkamer.

lr240713ab17872

De ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Een goede verdedigende actie van Waem voorkwam dat Sparta aan het begin van de tweede helft op voorsprong kwam. ADO Den Haag zocht ook steeds vaker de aanvallen aan de andere kant van het veld. Vlak had pech in zijn stappen, waardoor hij zijn schot niet kon versnellen en ook Schalk was niet precies na een poging uit de hoek. Ook Ideho was er dichtbij, na een goede bal vrij te maken, maar ook de Sparta-doelman reageerde alert. In tegenstelling tot de eerste helft waren het nu de bezoekers die het heft in handen namen.

lr240713ab17900

ADO Den Haag had in de tweede helft een probleem met de eindpass, waardoor de stand na ruim 60 minuten spelen nog steeds in evenwicht was in Middelharnis. Tijdens het laatste kwartier van de wedstrijd introduceerde coach Darije Kalezic negen nieuwe namen. Alleen Waem en De Bruin bleven overeind. Helaas konden zij ook geen verschil maken, waardoor ADO Den Haag de benefietwedstrijd tegen Eredivisionist Sparta Rotterdam met 1-1 gelijkspel afsloot.

Kenmerken
Sparta Rotterdam – ADO Den Haag 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 31. Lauritsen 1-0, 38. Van Mieghem 1-1

Opstelling Sparta Rotterdam 1e helft: Olij (K), Bakari, Meissen, Velthuis, Van der Kust, Baas, Vervuren, Clement, Neghli, Lauritsen, Mito
Opstelling Sparta Rotterdam vanaf minuut 60: Olij (K), Reith, Meissen, Quintero, Kleijn, De Guzmán, Nassoh, Baas, Oufkir, Rosario, Warmerdam

ADO Den Haag opstelling 1e deel: Wenge (K); Van der Sloot, Esajas, Waem, Boakye; Sürmeli © (.9 De Bruin), Schalk, Vlak; Van Mieghem, Van der Sande, Ideho
Opstelling ADO Den Haag vanaf minuut 72: Nikiema (K); Geleden, Payne Heesen, Waem ©; De Bruin, Karijowidjojo, Struick; Dijkhuizen, Houwaart, Maasland