De Westlandse ploeg houdt ADO Den Haag op 1-3

Op sportpark De Hoge Bomen, het hoofdveld van vv Naaldwijk, won ADO Den Haag ook zijn tweede oefenwedstrijd. Na snel met 1-0 te hebben verloren, werd de stand na een derde doelpunt in de laatste minuut 1-3. Drie Haagse doelpunten werden echter afgekeurd wegens buitenspel.

Tekst: Ton Beije | Foto’s: Eric de Wit

Bij ADO Den Haag mocht nieuwkomer Steven van der Sloot als rechtsback starten en deed het in de eerste helft uitstekend. Hij scoorde ook de gelijkmaker en was zelfs dicht bij het tweede doelpunt.

De Westlandse ploeg kwam al snel op een verrassende voorsprong. Na zes minuten was er een moment van zwakte in de Haagse verdediging en Steyn de Bruijn, speler van SV Honselerdijk, profiteerde ervan en versloeg doelman Hugo Wentges: 1-0. Van dat voordeel kon de Westlandse ploeg, onder leiding van coach Barry de Man, niet lang genieten.

Vier minuten na het aanvankelijke doelpunt werd de gelijke stand bereikt. Nieuwkomer Steven van der Sloot, sterk in onderscheppingen en ook zeer actief in zijn aanvallende acties, schoot de bal intelligent en krachtig van afstand binnen en versloeg daarmee doelman Quinten van der Helm van SV Honselersdijk: 1-1.

ADO Den Haag kreeg de nodige kansen in het eerste elftal, maar Jort van der Sande en Alex Schalk waren niet in het vizier. Joel Ideho had een aantal prachtige plays, maar die leverden geen treffer op. Eén keer kwam hij vanaf de linkervleugel binnen en zijn schot raakte de paal. Daryl van Mieghem schoot de rebound binnen, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de pauze stond een nieuwe ploeg van ADO Den Haag op het punt het veld te betreden en kregen de meeste jonge spelers de kans zich te laten zien. Ook Kürsad Sürmeli kwam na rust binnen van de veteranen. Sommige spelers uit het eerste bedrijf bleven staan ​​en werden later in de wedstrijd gewisseld. Doelman Wentges maakte in de tweede helft eveneens plaats voor David van de Riet.

De tweede helft was amper begonnen toen ADO Den Haag op voorsprong kwam. Issac Dijkhuizen zette goed door en zag zijn schot via een verdediger over de Westlandse doelman gaan: 1-2. Na de 1-2 viel kort daarna het derde doelpunt van Den Haag, maar het schot van Maikey Hounauw werd niet meegeteld, omdat de assistent-scheidsrechter wederom buitenspel constateerde. Na ruim een ​​uur werd de vlag weer gehesen toen Dijkhuizen scoorde voor de bezoekers.

Op het zonnige sportpark Naaldwijk, waar organisator FeVoWest een prima gastheer bleek te zijn, viel eindelijk het derde doelpunt voor de ploeg van coach Darije Kalezic. In de voorlaatste minuut rondde Lorenzo Maasland een snelle aanval af en rondde een voorzet van Dijkhuizen effectief af: 1-3.

Zaterdag speelt ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen Eredivisie-kant Sparta in Middelharnis, op het veld van De Jonge Spartaan. Dat spel begint om 14.00 uur.